pıc 16F877

nedret

Üye
Katılım
29 Nis 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bu çıkışlar konusunda başım dertte eğer bna yardımcı olursanız çok sevinirim benim problemim; bu PICe röleler bağlayıp komuta göre çektirmek istiyorum nasıl yapmam gerekiyor??? herşey tamam fakat çıkışlar nasıl bağlanacak hiç bnilmiyorum...



şimdiden teşekkürler...


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
kardeş hiç merak etme gönderdiğim eke bak anlarsın. burda 16f84 kullanılmış. hiç farketmez sen 16f877'ye de bağlayabilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • PICrolesurucu.rar
    458.8 KB · Görüntüleme: 57
Arkadaşım 220 V süreceksen rc flitre koymayı ihmal etme. gnd (-) yolunu pcb de kalıntut ve kartta doşlatır. Kolay gelsin.
 
abi rölenin kontak uçları devreyi neden etkiliyor anlayamadım, herhangi bir fiziki bağlantı olmadığı için. rica etsem biraz açıklayabilir misin.
 
arkadaşım röle açıp kapatırken yükten dolayı kontaklardan meydana gelen ark şebekeye parazit basar.bunu engellemek için kontak uçlarına direnç kondansatör baglamalısın.bu baglantı ile kontakta meydana gelecek sıçramaları yok etmiş olursun.
 
Ferit ustamın açıklamalarına katılıyorum. ;) Büyüksün Ferit abi :p
 
yada foto diyod transistör devresiile yada trafo ile izole edebilirsin
çıkışları
 
Optokuplor ile yapilan izolasyonlarda genelde yapilan hata, hibrit besleme kullanilmamasidir. Tek besleme ile yada GND leri birlesik besleme ile yapildigi dusunulen sey izolasyon degildir. 2 farkli kaynaktan besleme saglamadiginiz surece optik izolasyon ise yaramaz.

RC filtre konusunda ise kesinlikle arkadaslar haklidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,715
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst