Otomatik sulama cihazı ile 500 metre mesafeyi sulama

Baypass sistemi sadece tıp da duydum. Biraz açıklarsanız çok sevinirim
bypass sadece tıpta kullanılan bir terim veya işlem değildir. oradaki borulama sistemi bilmediğim için tam tarif edemeyebilirim veya uygun olmayabilir. biz kuyuda kullanırdık, ama en yakın anlatabileceğim şekilde şöyle diyebilirim.
varsayalim size gelen boru 100 mm çap olsun ve bir (T) ile alıyorsunuz ve vana var. vanadan sonra sizin borudan açık dirsekle ana boruya geri dönüş yapın. bu size akan suyun aynı zamanda geriye dönmesini sağlar. yukarıdaki vanaya gerekli açıyı /debiyi verirseniz size akan su siz kullandığınız sürece (yani evin orada açtığınız sürece akar) su akmaya devam eder siz aşağıda vanayı kapatırsanız. su geriye sisteme döner. umarım anlatabilmişimdir.

Estağfurullah . Suyun kaynağı dağın tepesinden geliyor. Aşırı olmasa da yarı dik bir şekilde. Taşlık kayalık. Hortum ile getiriyoruz 32 lik. Yapay zeka ile resmi oluşturmaya çalıştım hemen hemen aynı şimdi bu en tepede bayrağın olduğu yerde suyun kaynağı hortum ile bize geliyor oradan açıp kapamız gerekiyor normalde ve çıkmak çok zor olduğu için zorlanıyoruz 500 metreyi evin yanına Van'a yerleştirdik sürekli patlama yapıyor vana kapatılınca. amacımız boruyu patlatmadan evin yanındaki vanayı bizim Su siramiz gelince rahatça vanayı açıp kapatmak.

Suyun kaynağından ( dağdan ) 32 mm lık boru öncesi daha metre ? ince boru kullanılıp basınç düşürülecek .

Suyun kaynağından 500m borunun son ulaştığı yer ( evin olduğu ) 32 mm lik boru sonrası metre ? daha geniş boru konulup basınç düşürme işlemi ve depo . ( depo devir yapma işlemi gibi basınç düşürme )

Evin yanından vana ile su açıp kapatılacak .

DAĞ HORTUM.webp

Son düzenleme:
Sanırım önceki önerdiğim sistem olmayacak. Çünkü hortum içinde sürekli su ve basınç olacağından ve irtifa (?) sebebiyle hortum yine patlayabilir.

Elektronik çözümde, tepeye akü sistemi oluşturulursa RF/kablosuz haberleşme ile uzaktan aç-kapa yapılabilir. Bu konuda hazır sistemler de var.

Ben nrf24l ile böyle bir prototip yaptım. Bendeki modülün anteni kart üzerinde. Nrf24l'de menzil yetersiz kalır.

Prototipte evden açma yapıldığında uzaktaki açıyor ve açınca geriye sinyal gönderip açtığını evdeki modüle bildiriyor. Üzerindeki açık ledi yanıyor. Dolaysıyla yukarıdaki vana açık mı değil mi şüphesi ortadan kalkıyor.
LoRa'ya aynı algoritma uygulanabilir.
https://www.robocombo.com/1-km-menzilli-ra-01-lora-modulu-sx1278-433-m

Suyun kaynağından ( dağdan ) 32 mm lık boru öncesi daha metre ? ince boru kullanılıp basınç düşürülecek .

Suyun kaynağından 500m borunun son ulaştığı yer ( evin olduğu ) 32 mm lik boru sonrası metre ? daha geniş boru konulup basınç düşürme işlemi ve depo . ( depo devir yapma işlemi gibi basınç düşürme )

Evin yanından vana ile su açıp kapatılacak .

Ekli dosyayı görüntüle 120002
Çok teşekkür ederim uğraşmış emek vermişsiniz mantıklı görünüyor elinize sağlık

Çok teşekkür ederim uğraşmış emek vermişsiniz mantıklı görünüyor elinize sağlık
25'lik hortum var var elimizde 100 metre onu ilk suyun kaynağına takacağız daha sonra bu şu anki mevcut hatta 32'lik 300 metre 32'lik ve 32'likten sonra da 100 metre 40 lik kangal boru Kangal borunun bitiş noktasına da vanayı takarız 400 metre yine yaka mesafe açıp kapatmak için 100 metre yürürüm sıkıntı olmaz . Bu şekilde uygulayacağım doğrudur değil mi

25'lik hortum var var elimizde 100 metre onu ilk suyun kaynağına takacağız daha sonra bu şu anki mevcut hatta 32'lik 300 metre 32'lik ve 32'likten sonra da 100 metre 40 lik kangal boru Kangal borunun bitiş noktasına da vanayı takarız 400 metre yine yaka mesafe açıp kapatmak için 100 metre yürürüm sıkıntı olmaz . Bu şekilde uygulayacağım doğrudur değil mi

Makina mühendisine danışmanız . ( Hesaplama !!! ) ve tavsiyeleri
Boru çapı , su debisi , su hızı , diğer etkenler vs gibi .
Bu durumda gelen su az olacaktır .

Diğer : Arkadaşların yorumlarını beklemeniz .

Kolay Gelsin . Sağlıcakla ....

Allah nasip ederse seneye bahçemize kuracağız

Sistemin bilinmezleri yeni kurulum ve aynı şartlarda sizin gibi daha önce kullananların yapmış olduğu sistemler deneyimlerden fikirler almak .

Boru çapı yükseltmek basıncı düşürür .
Tersi durum ise basıncı yükseltir .

Şimdi aklıma geldi doğrumudur .
Bu yere kışın da su lazım olacakmı .
Kışın borunun donma durumu .
Bildiğim akan su donmaz .

Sizin istediğiniz dağın başlangıcından suyun otomatik sistem kurulup su kesilmesi .

Başlangıçtan (dağdan) suyun kesilmesi
riski hava şartları don olayı su kesilirse boruda kalan suyun donma riski .

Borunun içindeki suyun tamamın boşalmasi gerekir.

İlk ağız su başlangıcı suyun donma durumu ???

Hat boynundaki borudaki su tam boşaltılmassa veya boru yerleşim durumunda es varsa borunun içindeki kalan su donma riski oluşturabilir .

Boru sonundan tam veya biraz su akar halde bırakıp suyun donması engellenmesi durumu .

Hava şartların etkenlerini de hesaba katmak gerek .

Yapılması istenen sisteme her türlü veriler verilerek boru hesaplamaları yapılmalı .

Kolay gelsin sağlıcakla .

Arkadaşların yorumlarını beklemeniz .

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,247
Son üye
ömer5577

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler