otomatik paketleme problemi

alwinn

Üye
Katılım
21 Ocak 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
calistigim firmada kullanilan dikey paketlemenin soyle bir problemi var ve acil yardimci olursaniz sevinirim.ayrica otomasyon bilgim az ama elektronik teknikeriyim. cihaz soyle calisiyor (duzgun calisirsa) folyo fotosel onunden gecip yaka da gecip boru uzerinde orta yapistirmasi yapiliyor. dortgen bir konstriksiyona gizlenmis yatay cene ve bicak boru ucundan folyonun bir ucunu yapistirip asagi dogru cekiyor .bunu hidrolik piston yapiyor.folyo icine mal doluyor ve fotosel onunden gecen folyonun benegi okununca cene tekrar paketi kesiyor.
problem bu konstriksiyon asagiya dogru hareketini yapmiyor motor tek faz 220 ile calisiyor ve voltaj var iken ceneler ayrik orjinal devresinde kam mili uzerine delikli teneke (dairesel) takilip bunu 2 cift foto trs ve foto diyot ile okutuyor.yaklasik 50delikli bir sira bir var ve ayni tenekenin baska yerinde de tek delik var bir cift foto trs.50 deligi digeri tek olani okuyor.
ben bu isi roleler ve yardimci sensorler ile yapmak istiyorum mesela kam miline uygun bir demir yaptirip (yarim ay seklinde) bunu proksi svic (metali hisseden) onun cikisini alip baska bir rolenin baslangictaki kapali kontagindan gecirip (bu roleyi ayni zamanda fotosel cikisi ile aktif etmek istiyorum) diger rolenin normalde kapali olan kontagindan ayrilmasini sagliyacagim bu role kapali kontagindan hidrolik motorun 220 si gececek. metal sensoru gorunce hidrolik motorun kapali kontagi acilip cene baglanacak ve hidrolik motor folyoyu asagiya cekecek fotosel benegi gorunce cikan sinyal sensorun sinyalinin hidrolik motor rolesine gitmesini engelleyecek.

sorularim sunlar eger benek fotoselin onunde durur ise ne yaparim.bunu gecikmeli role ile yaparsam paket dogru yerden kesilirmi? bu konuda bana yadimci olursaniz sevinirim. bu isi gesanin akilli roleleriyle yapabilirmiyim ancak programlama bilmiyorum. zahmet edip okuyan herkese tesekkur ediyorum. ben baku azerbaycanda calisiyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
selam arkadaş ister kovansiyonel (röle zaman rölesi vs) ister akıllı röle ,ister plc hangisiyle yaparsan yap önce 1.adımdan başlayarak fonksiyonları yazmak gerek bazı otomasyoncular buna senaryo der .Sonra donanım yada donanım yazılım seçimi yapabilirsin, yada bu konuda deneyimli arkadaşlara danışabilirsin. Bence bu çok önemli yapacak veya yapıma yardım edecek olanlar için kolaygelsin
 
vallaha makinan marmaksa senin iş zorolur?
folyonun bağlı olduğu mildeki frenleme ayarından veya makara ayarlarından yaparsın.......
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst