otomatik kumanda yardım

krhn19

Üye
Katılım
9 May 2009
Mesajlar
28
Puanları
1
slm arkadaslar bu sene lıseden mezun olmus bırı olarak tam anlamıyla otomatık kumanda sistemlerını ogrenmek ıstıyorum??devre elemanlarını tanıyorum ve temel otomatık kumanda devrelerı bılıyorum muhurleme kesık calıstırma gıbı vs .. ama tam anlamıyla devre tasarlıyamıyorum. elektrık meslegıne uzak degılım lise stajı ve yaz tatıllerınde elektrık tesısatcılıgı yaptım. otomatık kumandada uzman olan buyuklerımın yardımlarını ve deneyımlerınden yararlanmak ıstıyorum.* tşk ederım..!!
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kafandan devreler üret örn:asm nin zaman ayarlı ileri-geri gibi bunu kafandan çizmeye çaliş ben öyle ögrenmeye çalişiyom
 
Forumun içeriğinde otomatik kumanda notları,örnek dökümanları mevcuttur.İncelemen de yarar olacaktır
 
Herhangi bir PLC nin Ladder diyağramını kullanarak çalış, Kumandanı geliştirmeye çalışırken PLC öğrenmiş olursun. Günümüz klasik kumandanın sonu gelmiş dyrumda sırdan işlerde bile PLC yada Lojik kontrolör kullanlıyor.
 
asıl amacım plc yı ogrenmek zaten bunun ıcın ılk olarak kumandadan baslamak ıstedım.otomatık kumandada tavsıye ettıgınız kıtap,döküman var mı? gerekırse ıyıce ogrenmek ıcın deney egıtım setı kurucam ..
 
sitede ekts adında similasyon programı var onu indir ve kendine problem olusturup yaparak çalıstır kolay gelsin.
 
klasik kumanda sistemini temelde ögrenmek daha faydalı olabilir.Mantık yurutmede cok faydası olacaktır.bunu geliştırdıkten sonra ,plc yönelmeni tavsıye ederim naciz hane benim görüşüm .
 
otomatik kumandayı iyice öğrenmeden plc'ye geçersen çok zorluk çekersin plcyi öğrenmek istiyorsan ilk önce otomatik kumandayı öğrenmelisin otomatik kumanda içinde bu sitede araştırırsan çok önemli bilgiler var
kolay gelsin
 
İlk basta kumandada baslaman mantıklı Gereklı dokuman lar var bilmedigin olursada konu ac yardımcı olunur kumanda ogrenmeden plc zor gelır ama kumanda ogren mantıq aynı bırı elektronık bırı yazıyosun devreleri
 
ekts programında kumanda sorularını cözer durumdayım.yavas yavas plc gecıcem artık. yardımlarınız için tşk ederım ..!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,744
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst