Otomatik boya püskürtme Sistemi

crimson86

Üye
Katılım
6 May 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar merhaba,

Bitirme projemi yapmaktayım şu an ama alanımla pek ilgili olmayan bir sistem gerekti. Tam olarak hangi başlık altına yazacağımı bilemedim.

Şimdi bana bir sinyal ya da akım gönderdiğimde belirli bir miktardaki boyayı püskürtmem gereken bir sistem gerekiyor. Solenoid valf önerildi bunun için ama sizce uygun mudur? Yoksa başka ne yapmam gerekebilir. Bu aşamada devreye kendim akım uygulayıp denemeyi düşünüyorum. İleriki aşamalarda sensörle entegre hale getirebilirim. Teşekkürler şimdiden.
 
Size verilen proje batik makinası projesi galiba.Bu makinanın mantığı boya ilave tanklarından,pompa ile hatlara boya basımı ve belirli aralıklarla selonoid valf ile püskürtmektir.Sistemdeki hatlarda boya basıncının aynı olması istenirki,zamanla çalışan selonoidlerden püskürtülen boya miktarı eşit olsun.Böyle bir sistemde plc ve hmı olması kullanıcı için vazgeçilmezdir.5 renk hat ve 10 ar selonoid desek olayı daha iyi anlarsınız.Kolay gele.
 
kremlin ve asturo marka boya pompa ve tabancalarını gormustum bir işletmede solenoid veya pnomatik ile tetiklenebilen oldukca kaliteli ürünler işine yararmı bilmiyorum ama araştır istersen
 
Benim bildiği kadarı ile, çeşitli oranlar malzeme püskürtmek için, Hava kumandalı tabancaya ihtiyacın var (Yukarıdaki Kremlin vs. ) bu tabancanın pilot havasına Bir oransal varf ile (0-10V) istediğin oranda malzeme püskürtebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,691
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst