Oto teyp 12v 30amperle çalışır mı

Katılım
10 Haz 2021
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
24
Öncelikle herkese merhabalar sağlıklı günler diliyorum. Bu konu hakkında daha önceden konu açılmış olabilir ancak ben tam olarak anlayamadığım için yeni konu açtım. Bunun yanı sıra konuyu yanlış yerde açtıysam da özür dilerim.
Evimde oto teyp çalıştırmak istiyorum. Bundan dolayı güç kaynağı arayışına girdim. 12v'luk genelde şerit led çalıştırmak için kullanılan trafolar gözüme çarptı. Bunlara baktığımda 12v 30amperlik olanlar bütçeme daha uygun. Sorum şu ki oto teybe 30 amper fazla mı gelir az mı gelir? Amperin fazla olması herhangi bir zarar verir mi? Birde benden daha iyi bildiğiniz DC ve AC muhabbeti var. Bu trafolar teyp çalıştırmaya uygun mudur?
Şimdiden herkese teşekkürler.
 
Çok erken bir şekilde bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Amper yönünden sorun çıkarmayacağını sayenizde öğrendim. Peki ac ve DC yönünden sorun çıkarmaz değil mi bu trafolar?
 
Çok erken bir şekilde bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Amper yönünden sorun çıkarmayacağını sayenizde öğrendim. Peki ac ve DC yönünden sorun çıkarmaz değil mi bu trafolar?
bak trafo ayrı şey adaptör ayrı şey dc çalışan bir cihaza ac verirsen çalışmaz yada yanar aynı şey ac çalışan için de geçerlidir. araç teypleri dc akımda çalışırlar, kazara da olsa ac verme. ve o 30 amper dediğin adaptör 30 amper vermez! 30 ampere kadar yüke dayanır demektir.
 
Cevapladığınız için teşekkür ederim. Kusura bakmayın cahilliğime verin. Benim baktığım ürünlere satıcı '30 Amper 12 Volt Şerit Led Trafosu Kamera Adaptör' olarak belirttiği için bir karmaşa yaşadım. Ancak adaptör değil trafo olduğunu söyleyebilirim. Yani kısacası benim bakmakta olduğum ürün trafo ve sorumda sorduğum üründe trafo. Adaptör değil.
Benim belirttiğim ürünler yani trafolar DC akımdamı elektrik veriyor yoksa AC mi bunu öğrenmek istiyorum. Veya şerit ledler DC ile mi çalışıyor ac ile mi çalışıyor böyle sorayım.

(Baktığım ürünleri şerit LED satan kişiler satıyor. Baktığım trafoları bu amaçla kullanıyorlar.)
 
bak meraklı sen görsel at bizde kafamızdaki doğruları bilelim, trafodan ac çıkar bilgin olsun az yada çok
 
Çok çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı. En yakın zamanda deneyimlerimi yine burada aktarırım. Tekrardan teşekkür ederim ve sağlıklı günler geçirmenizi dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,181
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst