Otel İçin UPS Seçimi

İNVERTÖRÜN türkçe karşılığı bildiğim kadarıyla çevirici veya dönüştürücü!AC voltajı dc çevirenede invertör derler frekansı ayarlayan motor sürücüsünede invertör derler.Bu çok anlamlı bir kelime bu nedenle bence asansör motorunu bulup inceleğin!Asansörde ençok akımı motor çeker bu size en doğru bilgiyi verecektir.Asansör daireleri vardır ve çoğunlukla asansör motoru orada olur anahtarı sizde vardır sanırım ama dikkatli olun ve asansörü kısa bir süreliğine kapatıp girin bence o odaya ama biraz teknik bilginiz varsa gerekli tedbiri alıp girebilirsiniz!

Inverter evirici diye geciyo fakat turkcesi cokta onemli degil. Evirici de dc den ac ye cevirene deniliyor. Elektrik-elektronik muh mezunuyum cok olmasada az biraz biliyorum elektrik islerini asansorun cektigi akima ve motorun gucune bakip bi hesap yapabilirim. Tesekkurler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Konu kapanmıştır ama bilgi amaçlı soylemekte fayda goruyorum; Power factor correction neredeyse tüm üreticiler tarafından kullanılır ancak sizin kapasitif endekse karşı önlem almanızın önüne geçemez. Bu durumda shönt reaktör baglamamak isterseniz UPS cihazını en az 40% yük altında çalıştırın. Veya dijital interaktif modları tercih edin. Eski MASTERGUARD UPS servis mühendisiydim çok karşılaşırdık.
 
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. UPS yerine voltaj regülatörü almaya karar kıldık. Voltajlar epeydir sorun çıkarmıyordu fakat sorunlar tekrardan başlayınca, artık voltaj regülatörü almaya karar verdik. Aşağıdaki firmalardan voltaj regülatörü için fiyat almayı düşünüyoruz.

socomec,emerson networkpower,schneider,abb ve general electric, masterguard, epc, edit
 
Hepside iyi marka.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,277
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst