Orbıs astro log aydınlatma zaman rölesi

kabatepe

Üye
Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
selam aleyküm arkadaslar yardımcı olursanız minnettar kalırım ORBIS ASTRO LOG aydınlatma zaman rölesinin türkce kulanma klavuzunu cıkaran veya kullanmasını bilen arkadasların yardımını bekliyorum ***@hotmail.com acil gerekli bana buradan ulasabilirsiniz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
a.s arkadaşım ORBİS astronomik röleler meridyene göre çalışan günün uzunluğunu kısalığını kendisi astronomik olarak ayarlayan bir anahtardır.
İlk defa ayarlayacaksan karmaşık gibi görünsede aslında çok basit bir ayar menüsnüne sahiptir.ayarlama iki aşamadan oluşur.öncelikle kontrol panelinde ki dört tuşa beraber yaklaşık 3 saniye kadar basılı tut.röle resetlenmiş oldu.ekrana ilk olarak dil seçeneği çıkacaktır. C1 ve C2 yazan tuşları kullanarak dili seçtikten sonra "ok(menü)" tuşuna basarak sırayla yıl, ay gün saat dakika seçeneklerini güncelleyip "enlem(bölge)" seçeneğine kadar ilerle.bu seçenekte röleyi takacağın yerin enlemini girmen gerekir.bunu haritalardan yada http://www.worldtime.org/cgi-bin/wt.cgi?cnt=532840&ID=0b14529967&diameter=2000 lingine tıklayarak ilgili yerin yaklaşık enlemini bulabilirsin. devamında o yerin güneş doğuş saati devamında güneşin batış saatini gireceksin.röle bir kaç saniye beklemeni söyleyecek. böylece birinci aşama bitmiş olacak.
ikici aşamada kontaklara gerekli komutları vermeye gelecek. kontakların 2 ve 5 nomaralı olanları hareketli kontaklardır.1 , 2 ve 3 nolu soketler C1 kontakları olarak adlandırılır.4, 5 ve 6 ise C2 kontaklarıdır.bundan sonraki ayar seçeneklerini tam gece aydınlatmada istenen yerlere göre anlatacağım.önce "ok(menü)" tuşuna bas hemde 5 defa burada ekranda "C1:OFF" yazacaktır.ok tuşlarıyla (C1 ve C2 yazan tuşlar) "C2:ON" konumuna getir ve okeyle"ok(menü). inanki acil işim çıktı inşaallah daha sonra devamını da yazarım. :eek:

------

Ardı ardına mesaj yazmak yerine, düzenle butonunu kullanarak mesajınızı değiştirebilirsiniz.

Forum içerisinde email adresi yazmak yasaktır. Email adresinizi, özel mesaj yolu ile yazabilirsiniz.

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Düzenleme: Roboelektronik
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Röle kullanım kılavuzu ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • orbis astrolog.pdf
    140.9 KB · Görüntüleme: 670
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için;sizie bir sorum olacak ben orbis astro log ile 1 ampülü saat 16:30 yakıp sabah saat 6:30 da söndürmek istiyorum.Sizin izah ettiğiniz gibi proğramlıyorum ama başaramadım.
 
fahri bey aynı şekilde legrantın türkçe kullanım klavuzu varmı acaba
paylaşımınız için şimdiden tşk.
 
mrb arkadaşlar obriste c-1 kontagı yapışık kalmış ben c-2 kontagını kullanmak istiyorum bunun ayarını nasıl yapmalıyım bana yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler
 
merhabalar fahri bey peki bu meridyen hesaplarının cihaza girilmesi hakkında bir düsünceniz varmı acaba???
 
Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst