Operatöre güvendim 4 saat uğraştım..

cosfimetre

Üye
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
Gece 1 , telefonum çalıyor ...Çalıştığım fabrikada pompa motoru termik attırmış. Neyse gittim operator abi 6 ncı ünite motorunu çalıştırdım termiği attırdı dedi. bende ne projeye baktım ne termiğin etiketine habire motora bakıyorum, termiğin ayarına bakıyorum ..olmadı motoru değiştir gene attıyor ..devreden ayır gene attıryor..kontaktörmü acaba ..kumandasına bak bağlantı normal..projeye bak..Allah Alllaaa...Heoimiz donduk kaldık.Saat 4 olmuş termik atmaz olmuştu heralde soğumuştu.sora tesadüf operator bambaşka pompa motorunu çalıştırdı aynı termi gene attı..anladıkki makina kurulurken bu kısım revize görmüş projeyede işlememişler. şunu anladımki arıza anında çook sakince incelemek gerek..belki yarım saat inceleyip 5 dakkikada halledebilirdim..
 
arkadaşım daha açık bir dille revizenin ne olduğunu yazarsan diğer arkdaşlarda faydalanır. üstü kapalı bir anlatım yapmışsın. yazında ana sorunun ne olduğu yazılı değil sadece fikir olarak bir arıza durumunda sakin bir şekilde proje incelenerek araştırma yapılması gerekliliği anlaşılıyor.

termik ana girişemi bağlanmış yoksa aynı termiğe birkaç tene motor mu bağlı ben anlamadım yani...
 
Galiba haklısınız . Revizeden kastım projeyle panonun tutmadığıydı ve bunu projede düzeltmemişler bunu anlamak baya zamanımı aldı demek istedim . Termik ise 2 motora birden bağlıydı.
 
her ülkeye bi proje vermişler hepsi hemen başlamış yapmaya deneme yanılmayla işin içinden çıkamamışlar bakmışla japonlar habire çizim yapıyorlar şaşırmışlar, tabiki işi ilk bitiren kim olmuş?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,197
Kullanıcılar
450,063
Son üye
denizdeniiiz

Yeni konular

Geri
Üst