Ongrid sistem avantajlı mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HarunU.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HarunU.

Üye
Merhaba arkadaşlar elektrikli araç aldığımdan bu yana solar on-grid sistem düşünmeye başladım. İlk tarife ucuz olsa da özellikle kış aylarında 240 kW sınırını aşıyorum. Aylık 380-420 kW civarında tüketimlere ulaşıyorum, ancak SKTT geçmiyorum çünkü yıllık tüketimim 5.000 kW altında. Araştırmalarımda çoğu kişi öztüketim tavsiye ediyor, ben bundan mahsuplaşma için neredeyse kuracağım sistem kadar masrafım olacağı anlamını çıkarıyorum. https://www.n11.com/urun/deye-10-kw-mppt-trifaze-sebeke-baglantili-on-grid-10-kva-inverter-29056889. Bu inverter ve şuanki aşamada 10 tane 455 watt panel ile besleyerek başlamış olsam panellerin tanesi de 3.000 ₺ civarında gözüküyor. 65.000 ₺ gibi bir fiyat çıkıyor masraflarıyla birlikte 75.000 ₺. Mahsuplaşmalı yapsak ne kadar masrafı oluyor? Apartmanda oturuyorum ama köyde de evim var, köyde ürettiğim elektrik aboneliği de apartmanda oturduğum abonelikte benim adıma oluyor mahsuplaşmayı apartman ile de yapabilir miyim?

455 watt 10 panel bağlı bu inverter iş görür.
İleriye yönelik panel ilavesi yapmak mümkün.
Mahsuplaşma işleri kolay olmuyor eskisi gibi teşvik bile edilmiyor neredeyse.
En iyisi öz tüketim olarak devam etmek.
Zaten mahsuplaşma olsada daireye faydası 2 aboneliği faydası olmaz.
Üretilen fazla enerjinin şebekeye doğru akmasını önleyen limiter cihazları var deye markası on grid olarak çok yaygın ve kaliteli.

Mahsuplaşma işleri kolay olmuyor eskisi gibi teşvik bile edilmiyor neredeyse.
Mahsuplaşmada çok fazla maliyet mi oluyor yoksa evrak işleri mi uzun sürüyor?
Öztüketimde şöyle bir problem var, aracı şarj edeceğim gün araç evde şarjda durması gerekiyor mahsuplaşmalı olduğunda istediğim zaman şarj edebilirim.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
131,157
Kullanıcılar
454,911
Son üye
zfrthtl336

Yeni konular

Geri