Omron PLC Zaman Ayarı

lenze_9300

Üye
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba arkadaşlar :

Omron CJ1M-CPU11 PLC de tüm zaman ayarlarını A351-A354 Wordlerinin içerisinden görebiliyorum. Ama saat ve diğerlerinin ayarlarını değiştiremiyorum.

DATE (735) komutunuda inceledim ama çalıştıramadım. Zaman ayarını operatör panelinden nasıl yapabilirim hangi wordun içine bilgi göndermem gerekli bilen varmı?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
CX Programmer ın HELP sayfasında DİZİN den "date" olarak arattırdığınız da çıkan sayfada istediğiniz işlemi anlatmaktadır....

icc.jpg
 
Cevabınız için teşekkür ederim İbrahim Bey :
Örnekten anladığım date komutu ve D100 yazarsam bit 1 olduğu anda D100 D101 ...diğer Wordlerdeki bilgiler A351...A354 Wordlerinin içine aktarılır ama olmuyor. Başka komutmu eklememiz gerek?
 
istekotomasyon.jpg


Resimdede gördüğün gibi similasyondan aktif olmadan saat ayarları menüsüne ulasamaşsın. Ve senin okuduğun yerler plcsini kendi içindeki gerçek zaman saati adreslerdir herhangi bir komut ile değişim mümkün değil sadece menüdeki saat ayarları yerinden değişim yapabilirsin.İster pc ile aynı yap ister yeni saat ayarları gir.. Umarın yardımcı olmuşumdur.Kolay gelsin.
 
Turgay bey zaman değişikliğini PC üzerinden yapabilirsiniz. PLC 'ye online olup yapmanıza gerek yok.ekteki resimde çok net bir şekilde gözükmektedir. Yapmışlığım da vardır. Sample programı iyi incelemenizi tavsiye ederim.
 

Ekli dosyalar

  • help.jpg
    help.jpg
    286.1 KB · Görüntüleme: 70
image001.png
bu ayarları yapsan ekrandan girdigin saat plc saatını otomatık degıstırır bırde plc de Bundan sonra d5014 den plc den saat senkronize için date komutu kullanılır. I bosluk DATE BOSLUK D5014 YAZMAN YETERLIDIR
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,630
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst