omron cx one yazılımı kullanan varmı

arkadaşlar öncelikle bu ilk mesajım bu siteye emeği geçen herkesin önünde saygı ile eğiliyorum. Allah razı olsun hepsinden. gelelim cx-one davasına , hangi plc en iyisidir denildiğinde belki 3 firma arasında kararsız kalırım ama en iyi plc yazılımı hangi plc markasına ait derseniz tek kelime omron derim kimseylede tartışmaya girmem bu konuda. cx-one omronun 600 mühendis ile 8 aylık bir çalışmanın ürünüdür. ve günden güne de gelişmektedir. bu önümzüdeki 1 aylık süredede cx-one 3 sürümünü dahada gelişmiş şekliyle piayasada bulabileceğiz.

İŞTE ŞUANKİ GEÇERLİ SÜRÜMÜN İÇERİĞİ

CX-One Ver.2.02
The version of Support Software included in CX-One of this version
is as follows.
CX-Programmer: Ver.7.02
CX-Integrator: Ver.2.02
CX-Simulator : Ver.1.70
CX-Designer : Ver.2.02
CX-Motion : Ver.2.25
CX-Motion-NCF: Ver.1.31
CX-Motion-MCH: Ver.2.01
CX-Position : Ver.2.30
CX-Protocol : Ver.1.70
CX-Process Tool: Ver.5.10
Face Plate Auto-Builder for NS: Ver.3.00
CX-Thermo : Ver.3.12
Switch Box : Ver.1.62
CX-Server : Ver.3.01
CX-Drive : Ver.1.30
CX-FLnet : Ver.1.00
CX-Profibus : Ver.1.01
CX-Sensor : Ver.1.09
TrajeXia Tools : Ver.2.30

ve gelelim cx-one nasıl elde edilir ona. upload davası çok uzun sürmese 3 adet cd y yükleyeceğim seriallleride vereceğim valla billa. diyeceksinizki tek serialla kaç kişi kullanır bu yazılımı , herkesss:) ama sadece 1 tek kişi ücretsiz ürün güncellemelerini 1 yıl boyunca kullanabilir.

ben sadece 7-8 arkadaşa bu cdlerden verdim. hepside kurdu takır takır çalışıyor.

şimdilik bu kadar saygılarımı sunuyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
HERKESE MERHABALAR;
ben omron türkiye sitesinden istedim cx program cdlerini. kargo ile yolluyorlar. program 30 günlük ama bilgisayarın tarihini geri alarak sınırsız kullanabiliyorsunuz. üreticileri programları ücretli yapmaları sacma. programları ücretsiz yaparak insanların kendi programlarını öğrenmelerini sağlayabilirler ve donanımdan kazanabilirler bence. ben işyerinde kullanılmayan bir modul ve pc yardımı ile basit program yazıp deniyorum. modul almak pahalı birşey ama modul olmadan programdan tam anlamı ile yararlanıp kontrol etmek ne derece yararlı bilinmez. omron plc yazılım örnekleri olan ve komutların kullanımı ile ilgili bilgi verecek arkadaslardan cevap bekliyorum.
 
Arkadaşlar öncelikle merhaba..Ben kısa süre önce Omron'un CX-Supervisor Scada programını kurdum kendimi geliştirmek maksadıyla ve daha önce kurduklarıma (wincc vb..) nazaran hoşuma da gitti..Şöyle bir sorum olcak size; mesela en basitinden bir şalter ile bir motorun çalıştırılışını simüle edebilcek programı yazmak istedim de komutları yazamadım, az birşey visual basic bilgim de var fakat olmadı.Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.
 
Merhaba arkadaşlar uzun zamandan beri omron kullanıyorum suan CXone 3.1 en son çıkan sürümü.evet program çok gelişmiş fakat farklı kablo bağlantıları kullanarak bağlanmak istediğin cihaza bağlana bilirsin ancak.ha bu kablolarda zaten omronu arayıp istersen ücretsiz olarak şemasını size yolluyorlar.
 
Merhaba arkadaşlar uzun zamandan beri omron kullanıyorum suan CXone 3.1 en son çıkan sürümü.evet program çok gelişmiş fakat farklı kablo bağlantıları kullanarak bağlanmak istediğin cihaza bağlana bilirsin ancak.ha bu kablolarda zaten omronu arayıp istersen ücretsiz olarak şemasını size yolluyorlar.
arkadasim sitemizde omronun kablo semalari vardir
 
cx one -2 yakkında linkleri verecem. ama laptopta ns designer ı çalıştıramadım bi türlü
 
hocam bu omron turkıye dısında omron genel merkezı tarafından alınmıs bır prensıp karar vede maalesef omron turkıyenınde yapacagı fazla bırsey yok fakat bu yazılımda olan programların eskı versıyonlarını ucretsız olarak edınebılırsınız.ama lutfen emege saygı ıcın lısansız yazılım kullanmamaya dıkkat edelım

tamamen katılıyorum ama kendisini yeni yetiştiren veya yetiştirmek isteyen arkadaşlar bu konuda hiç birşey yapamıyor vede yeni sürümleri ile çalışmak istediklerinden dolayı da eski sürümlerle uğraşmıyorlar. çoğu firma proğramı ücretsiz veriyo ama omron ve bir kaç firmada dahil olmak üzere bu proğramları satıyorlar nedenini ise anlayamıyorum.:(
 
sayın arkadaslar omron marka inverderler var elimde bunun kullanımını bilmiyorum bunun için bana yardımcı olacak arkadaslar varsa bana yardımcı olun şimdiden tesekürler
 
arkadaşalr bana da cx programından lazım sanırım elimdeki ns12 yi bununla programlaya bilirm paylaşırsanız cok sevinirim .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst