omron cqm serisi hakkında

Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
488
Puanları
1
Yaş
46
İYİAKŞAMLAR! cx one 3.0 yükledim. Laptop'a usb - com çevirici kullanıyorum. Elimde cqm1 ve cqm1h plc var online olamıyorum. Daha önce masaüstü bilgisayarımda cx programmer v.5 vardı. PC-PLC online oluyordu. Artık masaüstü PC'm yok. Auto online yapıyorum. COMPORT Ayarlarım doğru. Arama yapıyor cs ve cj serisini aramaya çalışıyor. AMA sadece c serilerini aramadan aramayı sonlandırıyor. Usb çeviriciyi çıkartıp boş arama yaptırıyorum. Bütün serileri arama yapıyor. Anlamadım. Ustalara soruyorum. CX ONE dan mı yoksa bu usb - com çevirici ile mi bu iletişim problemli? USB-COM çeviricim sağlam s7 200 ile online oluyorum. Bu arada kablomda sağlam........ Teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bağlanmak istediğin plc'nin tip ve cpu tiplerini yeni bir proje açarak set ettikten sonra bağlanmayı dene bakalım.Muhtemelen çeviriciden kaynaklanıyordur.Usb seri çevirici kullandığın zaman kaliteli bir şey olaması lazım.
 
Omron Plc'lere bağlanmanın en garantili yolu com portu kendi üzerinde olan bir laptop edinmek usb çeviricilerle sağlıklı bir şekilde bağlanamak mümkün olmuyor birgün çalışan usb çevirici diğer gün çalışmayabiliyor tecrübeyle sabittir.
Tabi bu com portu rs232 izalatör ile korumanızı'da şiddetle tavsiye ederim.
Bu arada usb çevirici ile problemsiz omron plc lere bağlanan arkadaşlar var ise kullandıkları çeviricinin marka ve modelini buradan paylaşmalarını rica ederim.
 
Bende USB-COM çevirici kullanıyorum. Omron haricinde biçok cihaza bağlandım. Şu ana kadar bir Omronda sorun yaşadım.
 
Omron'un kendi Usb - seri çeviricisim var (CS1W-CIF31) ve gayet sorunsuz herhangi bir cihazla haberleşebiliyorum...
 
Arkadaşlar ben de bir ara USB-RS232 çevirici kullanmaya çalıştım ama çok sorun yaşayınca PCMCIA-RS232 çevirici denemeye karar verdim ve iyi ki vermişim. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Yeni dizüstülerde PCMCIA "ExpressCard/34" diye geçiyor.
 
Son düzenleme:
teşekkürler ilginiz için. Sanırım usb-com dan anladığım kadarıyla.... Ama laptop'umda pcmcıa yuvası yok. Peki bu omron (CS1W-CIF31) usb-com çevirici fiyatı hakkında bilgi verebilecek arkadaş var mı?
 
arkadaşlar bu omron (CS1W-CIF31) usb-com çevirici kablo 166 dolar. ÇOk pahalı ama ben çözümü buldum. CX ONE kullananlar eğer benim gibi laptop'unda seri portunuz yoksa c serisi ile online olmak istiyorsanız. CX PRGRAMMER V.5 yükleyin. Herhangi bir usb_com çevirici ile online oluyor ve program atılabiliyor. CX ONE bunu engelliyor. DENENDİ...........
 

Forum istatistikleri

Konular
128,452
Mesajlar
917,696
Kullanıcılar
450,393
Son üye
emirhan111

Yeni konular

Geri
Üst