O.G MODÜLER HÜCRE

ekrem.kolu

Üye
Katılım
18 Ara 2007
Mesajlar
465
Puanları
6
bildiginiz üzere ikitelli sel bastı haliyle bodrum da kalan o.g modüler hücre ve trafolar tamamıyla suyun içinde boguldu bu merkezlerde hangi parcaları kurtarabiliriz ????? saygılar..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Trafoların bir çoğunun su ile teması olmadan önce enerjilerinin kesildiğinden dolayı,bunların yaglarının boşaltılıp fırınlandıktan sonra tekrar yagları konulursa çalışır.
Modüler hücreler için ise;izalatör,ayırıcı ve kesici kabinleri suyu geçirmeyeceğinden dolayı kullanılabilir.Fakat role kısımları ve kesicinin mekanik ve elektriksel otomasyonunun baştan göz geçirilmesi lazım.
Hepimize büyük geçmiş olsun...
 
modüler hücrelerin suyu geçirmemesi için RMU olmaları lazım. yani tamamen dış ortamdan bağımsız. ama normal modüler hücrelerin hemen hemen heryerinden su geçer. su geçmeyen kısımlar mesela yükte ayırıcının içidir. çünkü onlar normal mühürlü komple bir parçadır. eğer kesicinin içerisine su kaçmış ise kontakları zarar görmüştür. ben kullanmanızı tavsiye etmem
 
modüler hücrelerin çalışma pirensibi hakkında bilgi verir misiniz şimdiden teşekkür
 
modüler hücrelerin çalışma prensibi farklı farklıdır. giriş hücresi, çıkış hücresi, bara bağlama hücresi ölçüm hücresi gibi çeşitleri vardır. mesela AG bir sistemde en basiti bir ev panosunda enerjiyi bait bir sigorta ile aç kapa yapabilirsiniz ama orta ve yüksek gerilimde bu bu kadar basit değildir. kontaklar arasında herhangi bir ark veya patlama olmaması için SF6 gazlı veya vakumlu kesiciler kullanılır arkları söndürmek için. işte bu kesiciler ve ayırıcılar komple bir karkasın içinde bulunur. mesela siz bir fabrikaya orta gerilim girişi yapacaksınız orta gerilim direğinden enerjiyi aldığınızda bir giriş hücreniz bulunur. bunu isterseniz bir kesicili hücre yaparsınız isterseniz ayırıcılı. daha sonra bu hücrenin yanında bir ölçüm hücresi olabilir çektiğiniz gücün ölçümünü yapmanızı isteyen TEDAŞ bunu ister. daha sonra kullanacağınız miktara göre kesicili çıkış hücreleri koyarsınız. burdan kulllanıcılara çıkış yaparsınız.
 
Merhaba arkadaşlar benimde hücrelerle ilgili bir sorum olacak sizlere.sistemde mevcut 3 adet hücremiz var biri yük ayırıcılı giriş hücresi 2 side yük ayrıcılı sigortalı trafo koruma hücresi diye geçiyor.Orta gerilim direğinden enerjiyi giriş hücresine 3 az olarak verdikten sonra diğer 2 hücreye giriş hücresinden mi geçiş yapacaz (ilk defa hücrelerle ilgili bir sistem kuruyorum)
 
...sistemde mevcut 3 adet hücremiz var biri yük ayırıcılı giriş hücresi 2 side yük ayrıcılı sigortalı trafo koruma hücresi diye geçiyor.Orta gerilim direğinden enerjiyi giriş hücresine 3 az olarak verdikten sonra diğer 2 hücreye giriş hücresinden mi geçiş yapacaz (ilk defa hücrelerle ilgili bir sistem kuruyorum)

Evet. Girişi "yük ayırıcılı giriş hücresi"ne yaptıkran sonra, çıkışları "yük ayrıcılı sigortalı trafo koruma hücresi"nden yapacaksınız ayrı ayrı.
Çıkış hücrelerinde herhangibir çalışma yapılacağı zaman, giriş hücresinden enerjiyi kesmek yeterli olacaktır. Amaç budur.
Yük ayırıcılı giriş hücresini ana şalter, yük ayrıcılı sigortalı trafo koruma hücrelerinide dağıtım şalterleri gibi düşünürseniz olay biraz daha anlaşılır.
Kolay gelsin...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst