O An Elektrikçi Olduğuma İsyan Ettim.

ğeçmiş olsun
 
abi büyük geçmiş olsun Allah korumuş yat kalk dua et şimdi sakat kalmadığına falan
 
gecmis olsun,

Bende basimdan gecen bir olayi anlatayim, herkez bir ders cikarsin.

2 nolu trafo o.g. tarafi kablo papucu delindigi icin gazli kesici aciyordu. gazli kesiciden sonraki seksiyoneri acip trafoya girecektik. yanimdaki muhendis kesiciyi acmak icin hucrenin yanina gitti. 2 nolu tafo seksiyonerini acacagina 2 NOlu hucrenin kesicisini acti. 2 nolu hucre 1 nolu trafonun kesici hucresine ait. yaklasik 1000kW yuk altinda iken kesiciyi actiginda bende tam karsisinda kaldim omuzlarimdan yukari butun yuzum 1.derece yandi, assiri sicaklik ve isik nedeniyle 1 saat kadar gecici korluk yasadim. esim yuzumu gorunce bayildi. bir ay icinde ise tamamen iylestim cunku asiri sicaga milisaniye mertebesinde maruz kalmistim, gozlerimde cok sukur iyi, hemen hemen hic iz kalmadi.
adini unuttugum bir merhem kullandim. inanin butun yuzum yanmasina ragmen zerre aci duymadim, bu merhem hem aciyi aliyor, hemde iz kalmasini engelliyor,ilgilenenler mail atsin adini vereyim,

bu kazadan sonra her simsek cakmasinda urperiyorum, olcu aletiyle olcum yaparken iki kere dusunuyorum, bir musibet bin nasihate bedel

aman dikkat

Ben yanlış mı anladım. Kesici yük altında açılmasından dolayı nasıl bir problem oldu?. Ayırıcıyı açtı deseniz anlarım ama kesici zaten yük altında ayırmak içindir.
 
gecikme icin ozur dilerim, askerlik okul falan derken yazdiklarimi unutmusum,,

kesiciden kastim seksiyoner, seksiyoner yuk altinda acilmaz, bizim hatamiz yanlis hucrenin seksiyonerini actik, dedigim gibi 2 nolu trafo yerine 2 nolu hucrenin seksiyonerini actik , oda yuk altinda idi,

ayrica benim gibi asiri isik ve sicakliga maruz kalanlar derhal bir goz doktoruna gitsinler, tipki gozlerinizin kaynak almasi gibi baslangicta farketmiyorsunuz,, aksam olunca ise gozleriniz inanilmaz agriyor,, benim retina tabakasinda yanma oldugu icin gozluk numaram degisti.
 
Arkadaşım bir Tedaş Elerktrik Arıza çalışanı olarak ilk öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum.
Sizin herhangi bir elektriksiz kalma durumunda ilk yapmanız gereken şey 186 elektrik arıza kurumunu arayarak trafonuzun bağlı olduğu orta gerilim hattında enerji olup olmadığını sormaktır.Diğer bir öneri olarak kontrol kalemi yerine faz kalemi kullanarak ölçüm yaparsan fazlar arasında, enerji senin üzerinden geçmeyecektir.Böylelikle kontrol kaleminde herhangi bir olasılıkta alacağın hasardan çok daha az hasar almış olursun.O patlama sesi seni aldatmasın.Termik şalterin çok büyük bir hızla yaydan boşalması sonucu böyle patlama sesini andıran bir ses meydana gelmektedir.Burda tehlike oluşan arktan gözlerinin hasar görmesi veya elllerinde eldiven yoksa yanıklar meydana gelmesi olabilir.
Tedaş açısından bakıldığında Tedaş bir fideri açtığında 10 dk. ya yaklaşık bir süre arıza,patlama ihbarı bekler.Eğer 10 dakika gibi bir süre içerisinde böyle bir ihbar bildiren olmazsa 1 kere hattı kapatarak dener.Eğer Tedaşa bağlı özel trafo müşterilerinde çalışıyorsanız bu ihtimali her zaman gözönünde bulundurmakta fayda var.

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.
Bütün iyi temennileri bir kenera bırakmak lazım. Yukarıda alıntı yaptığım arkadaşım çok önemli bir noktaya değinmiş.
Kahramantürk arkadaşım olaya hangi vasıfla gittiğinizi bilmiyorum ama, o bölgeye girmeden önce "186" yı aramamış yeterli bilgiyi almamış olmanız şahsen gördüğüm en büyük hatanızdır.

Bölgede yapılan çalışma (eğer varsa) bu konuda sizi bilgilendirmeyen kişi yada kurumlar da olayın mesulü olarak addedilebilirler.

lakin bu tür durumlarda, meslektaşlarımıza güvenmek en doğru karar olsa gerek.
 
Büyük geçmiş olsun arkadaşım,
kazaya ramak kaldı yaşamışsınız,
bu tip olaylarda çalıştığım şirkette kazaya ramak kaldı tutanağı düzenleyerek tüm çalışanların bu konuda bilgi sahibi olmasına çalışıyoruz,
forumdaki tüm arkadaşların da benzer şekilde davranmalarını tavsiye ederim,
işyerlerinde işkazasını olmadan önlemenin en önemli adımlarından biridir bu.
Herkese kazasız günler dilerim.
 
tüm yazılanları dikkatle okudum... büyük geçmiş olsun...
bende orta gerilim çalışıyorum ve daha üniversiteye başladığımdan beri bu elektrik denilen düşmanın ürkütücülüğünden ve şakaya gelmeyişinden korkmuyor değilim ama ekmek parası ... severek te çalışıyorum... ve az önce aklıma birşey geldi bu konu hakkında ve tecrübeli abilerime bir nevi ön tez tarzı sunmak ve sizlerin geliştirilmiş bilgilerinizi almak istedim... örneğin...

öyle bir sistem olsa yanımızda taşıyabilecegimiz ve maaliyeti oldukça düşük bir sistem... ve bu sistemi işe başlamadan önce sisteme korumalı ve kontrollü bağlantılarla bağlasak ve bu sistem şebekedeki tüm elektiriği kendine toplayıp depolasa ya da bir şekilde toprağa taşısa olmaz mı ...? yani bu cihazın arkasındaki devreye ne olursa olsun şalter kapalı konumda dahi olsa elektirik geçirmese... bu sistem tasarlanamaz mı ?


yani özetlemek gerekirse bir cihaz yapalım ve bu cihazı sisteme bağladığımızda kendinden başka devre elemanlarına akım geçirmese ve kendisi bi şekilde bunu depolayıp ya da toprağa akıtıp kontrol ve Bakım işlemlerimizi kolaylaştırsa olmaz mı ???
 
Gercekten ciddi derecede kaza atlatmışsın. Çok büyük geçmiş olsun. Allah korumuş.
 
hocam walla werilmiş sadakan warmış ama dediğin gibi kalmamış bence sen bundan sonra cuma günleri merkez camiinin yanından ayrılma durmdan hayır yap :) sadaka wer..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,831
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst