NYM Kablo Sıcaklık

Katılım
16 Ara 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
36
Merhabalar,

1200 W, 6A boru tipi bir ısıtıcıya elektrik bağlayabilmek için kablo almaya ihtiyacım var. Maksimum 60-65 derece sıcaklığa çıkacağım ancak kablo, ısıtıcının bağlantı yerinden dolayı, ısıtıcıya değme riski var. Antigron NYM kablonun kaplamaları kaç dereceye kadar dayanır? Ürünün broşüründe çalışma sıcaklığı 70 derece yazıyor. Bu benim işimi görür mü, yoksa yüksek sıcaklığa dayanıklı kablo mu almam gerekir? Bana yaklaşık 10 metre kablo lazım ancak yüksek sıcaklığa dayanıklı kablo hep 100 m olarak satılıyor. Piyasada 10 m bulabileceğim yerler var mıdır acaba?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ısıya dayanıklı kablo ile temassızlık ve ısınma sorunu daha fazla yaşarsınız. ( kablo papucu sigorta bara şalter girişleri vs ) 4x6 antigron işinizi görür. yuksek ısıya dayanaklı kablo vs hiç gerek yok bence. rezistans baglantılarıda sanırım metrik 6 somunlu civata tarzıdır. bağlantı girişleriniz hareket etmeyecek ise sorun etmeyin değmez bir yere. toprağı bağlarsanız korkmaya gerek yok. derim ben
 
Kablonun temas etme ihtimali olan yerlerin fotografini yukleyebilir misiniz. O zaman daha farkli cozumler uretilebilir temasi engelleyebilecek
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,475
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst