Nehirlerimiz SATILIYOR

elek

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
2,911
Puanları
318
Yalçın BAYER - Hürriyet

Nehirlerimiz de ’satılıyor’...


TELEFONDA bir ses; kendisini tanıttıktan sonra "PETKİM’in satılmasına kahroldum.

Kazakistan’ın arkasında hangi Rus gücü vardır. Hele Kazakların, Türk işçilerini dövmesi aklıma gelince AKP iktidarı kime hizmet ediyor diye düşünüyorum" diyor. Soru sormaya fırsat vermeden şaşırtıcı bilgiler aktarıyor:

"Bu iktidar, Türkiye’nin nehirlerini 3.1 milyar dolar karşılığında 29 yıllığına satıyor; buna devral-işlet demek gerekiyor. Yani en değerli varlığımız, sularımız da gidiyor."

"Bir dakika" diyoruz; "Dehşet bir şey bu; nasıl olacak?"

- Suların işletme hakkı devrediliyor. DSİ’nin hazırladığı bir taslak proje bu... Örneğin, Fırat’ın sularının üzerindeki Atatürk ve Keban gibi barajlara giden sular da, bu özelleştirme kapsamı içinde olacak. Barajlara giden su da bu kapsam içinde ’paralanacaktır’. Yani bunları alan yabancı konsorsiyum, barajlara dökülen suyun parasını da TEAŞ’tan alacak; TEAŞ da bunu satarken, su bedelini tüketiciye yansıtacaktır. Yani Fırat’a akan Palandöken’in eriyen karına da para vereceğiz.

- Şimdilik garip bir durum... Biraz açar mısınız?

- Petrol boru hattı olduğuna göre su hattı da olabilir. AKP’nin üzerine atladığı GOP çerçevesinde projelendirdiği anlaşılıyor. Bu sayede İsrail’in ve Ortadoğu’nun su sorunu çözülmek isteniyor.

Irak’a ve Kürt bölgesine su lazım... Oraya büyük yatırımlar yapılıyor. Buna karşılık, Türkiye’nin ekonomik yönden tam bir çıkmaz içinde olduğunu düşünmek de gerekiyor. 360 milyar dolar dış borcumuz var. (DP adayı Tevfik Altınok, CNN’de dün dış borcumuzu 408 milyar; özel kesimin borcunu ise 126.4 milyar dolar olarak ifade etti.) İktidar, Türkiye’ye yabancı sermayenin girmesi için her şeyi yapmayı düşünüyor. Çünkü biz hizmet ve mal satamıyoruz. Cari açığımız 30-40 milyar dolar civarında. Sadece özelleştirmeden, Telekom’dan, Tüpraş’tan ve Petkim’den gelecek para ile Türkiye’nin kalkınamayacağını düşünüyorum.

- Fırat ve Dicle’nin ’satılması’na gelelim...

- Seçimlerden sonra gündeme gelecektir... Öğrenildiğine göre bir konsorsiyum oluşturulacak, yabancı sermayeyle... DSİ’de yapılan ön çalışmalara göre, Fırat’ın 29 yıllık satış değerinin 950 milyon dolar; Dicle’nin 650 milyon dolar olacağı söyleniyor. 12-13 nehrin akarsu gelirlerinden metreküp hesabıyla 3.1 milyar dolar bekleniyor. Yani Fırat ve Dicle bir ’fabrika’ gibi düşünülüyor. 29 yıllık sürede enerji projeleri çerçevesinde satış ve gelirlerle birlikte 15 milyon dolar bir kaynak hesap ediliyor.

- Türkiye’nin yarattığı kurumları satılıyor, peki doğal varlıklarının, eko-sisteminin satılmasına ne diyorsunuz?

- Çevreyi kim düşünüyor ki... Orasını bilemem. Yarın Ağrı, Erciyes ve Uludağ da satılabilir, kaynak yaratmak için... Türkiye çaresiz; bir şey üreterek kalkınamıyor. İlle de yabancı sermaye gerekli. Bu nedenle iktidar, özelleştirme satışlarına yerli konsorsiyum oluşturan firmaların girmesini istemiyor; dışarıdan sermaye gelmesini istiyor. O yüzden Kuveyt, Lübnan, Kazak ve Rus sermayesine kapı açılıyor.
 
Cok agir bi tabir kullanicam herkezden cok ozur diliyorum ama soylemek zorundayim . bi kadinin iki kacasi olursa cocugu ... olur . ABD , EU bu aralarda rusyaya yakinlastik ama ABD hemen tavrini koydu ve putini bu projeji bize vermemsi icin zorladik . Bi turis bile putinden daha iyi karsilandi turkiyede elimizde bu uclu kozu kullanmak varken bu uclu arasinda kisa paz oluyoruz . Sularimiz satacaklarmis hic sasirmadim . Aslinda pantolunumu bile cikrmadan yatmak istiyorum . Zaten yillardir uludagdan akan suyu bi siseye koyup icemdikya onlar gelip yapti ucunun cikarina gelmeden buda bizim cikarimiza gelmiyor tabi nefes bile alamiyoruz Yakinda irak da yapilanir bide ondan izin aliriz sakin merak etmeyin
 
sadece nehirlermi?karış karış şehit kanıyla dolu topraklarımız elden gidiyor.avrupalılar türkiyeyi ikinci evi yapacaklar bu gidişle gelecek nesiller bunu daha iyi göreckler ATATÜRK SATIN DİYE ALMIŞ SANKİ BU TOPRAKLARI .eee mütahitler ve devletimiz sağolsun.....
 
Ya bu hükümet afedersiniz ama babasini bile satar para icin deil nehirleri satmasinlar. Yalniz bir laf vardir su akar türk bakar diye , yabanci gelicek suyumuzu icicek bizde kuraklik yillarinda öle bakicaz öyle mi ? Hic sanmiyorum cinayet cikar.
 
bence bunları bizler yıllar önce hakettik bu gün yakınanlar hatt son seçimden önce yakınanlar yine akp ye oy verdi gitti ceza evindeki pkk lıya oy verdi daha bunlar iyi günlerimiz unutulmasın bu ülkeye bir ATATÜRK daha gelmeyecek gelemeyecek ve bu gün ATATÜRK'ün ilkelerini dinsizlik diyenler görecekler bir gece vakdi sülalelerini meydanda ABD ve hıristiyan şeref..... sii..... cekler ve ben çok mutlu olucam tabi görürsem fakat bu ülke için kurşun atılacagı gün ben yabancıyı değil içimizdeki bizden görünüp ülkeyi satan türklere kurşun atıcam yüzbinlerce şehidin ve ATATÜRK'ün kemikleri daha fazla sızlamasın
diye
 
sırf bu konu üste çıksın diye yazıyorum.nehirlerimiz artık satılmak üzere ne yazıkki.çok az zaman kaldı.
benim türk insanımın % 90 ının bundan haberi yok herzamanki gibi.nası haberdar olsunlar haberdar eden yok.konuyu gazetesine ,ekranına taşıyan yok.
 
Bir söz vardır.Bulanmadan durulmaz.Bir Atatürk daha çıkarmadan olmayacak.Karakteri tam bağımsızlık olan bir lider daha çıkarmamız lazım.O gün gelinceye dek batmaya devam.Belki 17.Türk devletinde ...
kuylus görüşlerine hemen hemen katılıyorum.Fakat büyük oyunu görmek lazım.Ben ilk seçiminde AKP ye oy vrmiştim.Dindarım Atatürk ü de seviyorum.Gel o günler geldiğinde birbirimizi vurmayalım.AKP ye oy verenler biziz fakat AKP biz değiliz.BUnlar Sam amcanın işleri.Atatürk ten sonra ülke vücudunda ilerleyen bir kanser bu.O zamandan beri sözde laik ve güya solcu elitlr eliyle halka hem dini konuda hemde ekonomi sağlık eğitim adalet başta olmak üzere zulm ettirmeye devam ettiler.İşte bu ezilmişlik ve baskılardan bunalan çoğunluklar AKP veya benzeri söylemleri kullanan partilere ve liderlere teveccüh edecektir.Bu gidişle bizler istediğimiz kalitedekileri getiremiyeceğiz.Sam amca toplum mühendisliği ile nasıl cumhurbaşkanlığı tepkisi ile yeğeni apoyu ve kuzeni tayyip i %60 dayadı.
Şimdi de baş örtüsü ile %80 e dayayacak.Baş örtüsü çözülse AKP kahraman olur 50 yıl yıkılmaz.Çözülmezse de kazanır.Tepki oyları ile çözmüş gibi rant elde eder.Bence mesele sağ kol,sol kol meselesi değil.Ben her iki kolumu da kaybetmek istemiyorum.Ama içimi kemiren kanseri nasıl yenerim onu düşünmek lazım.
Bana sanki nasıl uyuşturucu bağımlısını tedavi ederken kapatıyorlar,işte bu tarz ülkemizinde bir zaman Sam amca ve solamon amcaya kapatılması belki bağımlılıktan kurtarabilir gibi geliyor.Allah göstermesin sizin dediğiniz gün geldiğinde bu ülkede yaşayan bizler bir birimizi kıracağız.Yöneten mutlu azınlığı o gün bulamayacağız.Belki tüymüş olacaklar.Belki maskelerini değiştirmiş yeni görevler üslenmiş olarak kandırmaya devam edecekler.
 
kardeslerım bu hukumetın amacı Türkiye'yi ileri götürmek değil nasıl 80 lerde olduysa ülkemizi yine kan gölüne cevirecekler.Neydi o günlerdeki provakatörlerin sloganı sen solcusun, sen sağcısın,sen alevısın sen sünnisin diyerek cok değil daha 20 sene once ülkemızı kan gölüne cevırmedilermi.Şimdi ise konu türban ya kardeşim dünya ekonomik krizle uğrasıyor ben haber seyretmek icin tv yi acıyom turban seyredıyorum once unıversıtelerde kıvılcım cıkacak ve bu kıvılcım tum ulkemızı sardığında sondurulmesı cok zor bır yangın olacak.cok buyuk kaygıyla seyredıyorum ınsallah korktuklarımın hıc bırı olmaz ve butun ulus olarak barış ve huzur içinde yasarız
 
dünyada gizli istihbarat birimleri vardır. bunların bir taneside gladya denilen istihbarat birimidir. 1980 darbesi nde ben 4 yaşında iidim ama insanlardaki tedirginliği o zmanlar çoçuk yaşımla hatırlıyabiliyorum.12 eylül darbesi abd ve nato tarafından bilinçli olarak zemini hazırlanmıştır. sonuçta kenen evren gibi birisi çıkarak tüm sendikaları kapatıp tüm gençliği hapsedip bir neslin yok olmasına neden olmuştur. ama burada sağ ve sol olayları sadece yapılmak istenen şeylerin zeminini hazırlamıştır.
gelelim bu güne aynı şeyleri yeniden yaşamaya başladık türban sorunu diye bir şey diye attılar ortaya herkes bununla ilgilenirken ülkedeki topraklar fabrikalar tekel petkim kağıt fabrikaları telekom bankalar topraklaar elimizden çıkıyor. şimdi sırada ziraat benkesı var türkiyenin tüm toprakları nın tapusu ziraat bankasındadır yani ziraat bankasını satın alan tüm ülkenin topraklarının tapusunuda alıyor bunları satanlarda vatan hainidir. üniversiteleri karıştırmaya çalışıyorlar bundan 2 sene sonra abd destekli anti ulusalcı ve anti kemelist bir darbe hazırlığı yapılıyor.
 
Arkadaşlar,haksızlık etmiyelim.Toprak satışı 1800 küsürlü yıllara dayanıyor.En çok ta inönü zamanında başlamıştır.Toprak satışı bildiğim kadarı ile şu şekilde.Siz eğer Amerika'dan toprak satın alıyor iseniz.oranın vatandaşıda gelip buradan toprak satın alabiliyor.Birde göllerimizin suyunu satanlar var bunlar bizim büyük holdinglerimizden.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,182
Kullanıcılar
450,273
Son üye
rawengineer

Yeni konular

Geri
Üst