Neden böyleyiz biz?

paskomya

Profesyonel Üye
Katılım
10 Eki 2009
Mesajlar
8,397
Puanları
2,556
Yaş
60
Konum
bodrum
arkadaşlar bu sıkıntılı günlerde kafamız dağılsın diye yazıyorum, iki tane yaşamış olay yorum sizin
geçen gün pazarda dolaşırken emlakçı bir arkadaşıma rastladım,
"bana bir ev bul" dedim
"tamam" dedi.
" ama acele etme parayı bankada bağladım önümüzdeki aya kadar bakarsın sonra alırım. faizi yakmayalım dedim."
"aman iyi iyi hangi banka" diye sordu
"XXXX bankası" dedim
"amaaaaan o bankanın faizi düşük, bak benim yeğen ZZZZZ bankasında çalışıyor % aa faiz veriyor, sen kaç alıyorsun?"
" % aa+3 puan yukarısı" dedim
"oooo iyiymiş nasıl veriyor ki?
"bilmem bana özel" dedim ve ayrıldık...
biz neden hep en iyiyi alırız? her zaman en ucuzu alırız, neden bizim bankamız ötekilerden daha iyidir? rayiç değerden mal alınca keriz mi oluyoruz?
bu gün hastaneye gittim, 5,5 km yol yürüdüm. eh terlemedim desem yalan olmaz. iğnemi oldum, dişlerimi hallettim çıktım. dönüş yolunda epeyce ünlü bir teknoloji mağazasına girdim, kapıda güler yüzle karşılandım ama satış reyonu görevlisi canımı sıktı. kafamda hoverboard veya scooter vardı. hani birinden birini tercih edeyim fiyat performans sorayım diye satış görevlisine
"bunun hangisini tavsiye edersiniz?" diye sordum. satış görevlisi de
"çocuk kaç yaşında?" diye sordu
" o çocuk benim, ne yani ben kullanamaz mıyım?" dedim
"hani sizin için denge olayı filan" diye kıvırdı.
şimdi ben yaşlı mıyım? arkadaşlar. tamam genç değilim ama bir hoverboard, scooter kullanamaz mıyım? gençlerimiz bizleri neden işe yaramaz görüyorlar? hani şunun şurasında daha 40-50 yıl anca yaşarım değil mi?
değerli yorumlarınızla, eleştirilerinizi alayım.
 
Sn.paskomya, bence kullanmayın. Dört tekerden veya tekneden vaz geçmeyin. Scoterden düşüp kırık çıkık incinme olursanız geç iyileşir. Kalan 40-50 yılınızın konforunu alır keyfinizi kaçırır. Uzun ve genç ömürler dilerim...
 
Bu aletler,Aslanı sever, sütünü ! sevmez.;)
ustam size kötü bir anımı anlatayım, kızımla beraber yazlıktaydık. markete gideyim diye motoruma atladım (kafa bir milyon anlatmama gerek yok) yola mıcır dökmüşler asfalt yapacaklar ve ben virajda düştüm. sadece sol elimi kırdım ve kendime çok kızdım. ertesi gün ayık kafa ile yine denedim ve aynı yerde yine düştüm. (salaklık katsayım kaç acaba.) bu demek oluyor ki beni düşüren aslan sütü değilmiş. ben de kendime kızmaktan vazgeçtim ama kırık elim epeyce çektirdi.
 
Bence,o sütün ! bayatlamışıda ! tehlike ya-
ratır.:rolleyes:
rakı içenler öldü de, su içenler ölmedi mi? dedem halikarnas balıkçısının yakın arkadaşıymış. bir hafta nonstop içmişler, halam anlatırdı. içtiklerinin şişelerini bakkala götürüp (şimdiki gençler hatırlamazlar, ama ben hatırlıyorum) teneke kutu ile büskivi alırlarmış. bu arada küçük bir bilgi tam dört sefer alkol tedavisi gördüm ve hala içiyorum. benden bir cacık olmaz. sal çayıra gitsin.
 
Son düzenleme:
Babamlar 5 kardeşti.Babam dahil 4 ü hiç
içki içmedi ve en fazla yaşıyanı 60 yıl ya -
şadı.Beşinci ve ortanca,oturduklarında te-
neke ile rakı içeni,85 yaşında ve fazla soru-
nu yokken,ayağındaki bir ağrı için gittiği hastanede," kalp damarında sorun var,
maşşallah daş gibisinin amca seni ameliyat edelim " dediler ve ameliyata aldılar."Ameliyat çok başarılı ama,akü basmadı ! maalesef " dediler.Gidiş o gidiş.Ama ne bisiklet,ne motosiklet,ne araba kullanır ! idi.:oops:
 
Son düzenleme:
Mt 25 var bende yamaha on numara alet zevk vermez bunlar demedi deme abi
ahhh gençlik, kaç tane motor eskittim bilmiyorum, eskiden ışıklardan tek teker çıkardım. motorumun arkasına bir binen, ikinciye tövbe ediyordu. ama kızım bana "baba" diyene kadar dünya umurumda değildi. sonra araç kullanım zevklerim ve ayarlarım değişti. beşten dörde, dörtten üçe derken, scooter tarzına sonrada bisiklete kadar indim. araba zevkimde küçüldü. insanı hayata bağlayan şeyler anlam kazanınca yaşam daha değerli oluyor. vücudumda yeteri kadar araç kazalarına ait izler var. elde, kolda, ayak, bacak, kafatası, sol tarafım(sol kolum iptale yakın)... daha sayayım mı? şimdi hem iki tekerlek sevdası geçsin hem de adı var olsun. eskisi gibi hız bana göre değil artık. yaşadıklarım yeter artık taze maceralar bana göre değil. ama merak etme içimdekini öldürmedim, sadece tatile çıktı.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst