Nasıl su soğutucu yapabilirim?

freedom33

Üye
Katılım
30 Mar 2009
Mesajlar
381
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar akvaryumlarda kullanılan hortum kalınlığında hortum üreten bir enjeksiyon makinası var,enjeksiyondan hortum çıkıyor bir su havuzuna giriyor(50 lt civarında ve devirdaim oluyor)ve daha sonra çekici bant yardımıyla çekiliyor,havaların ısınması nedeniyle hortumun geçtiği su çok ısınıyor ,makina haftanın 6 günü durmaksızın çalıştığı için 5-6 saatte bir suyu komple değiştirmemiz gerekiyor,su çok ısındığında hortum kalitesi düşüyor,25derece su havuza girdikten 3-4 saat sonra ortalama 40-45 dereceye çıkıyor,ben bu suyu 30-35 derece sabit tutmak için eski bir buzdolabını kullanarak(buzdolabı motoru-kondenser vs)basit bir su soğutma yapamaz mıyım?Bu arada 50 litrelik havuzumuzu büyüttük ve yinede ısınma problemini gideremedik,hortum enjeksiyondan 80-90derece ısıyla çıkıyor.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden çok teşekkür ediyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bu 50 lt tankın içine plakalı eşanjör konulur ve bu eşanjörden soguk su dolaştırılır ve bu paralelde harcanacak kalori kapasitesinde bir su sogutucusu sisteme entegre edilebilirse iş çözülür. birde su içine konulan bu eşanjörü herhangi bir sogutucunun evaproyteri gibi düşünerek bir donanım gerçekleştirilebilirse güzel olur.en önemli husus o ufakda olsa depodaki suyun harcadıgı kaloriyi bilmekte.o yüzden bu kaloriyi hesap ettirirseniz sogutucunun kapasitesini tasarlıyabileceksiniz.en nihayet suyun aynı sıcaklıkta kalmasıda önemlidir bunada ayrıca bir otomasyon projesi uygulamalısınız.
 
Ne tür malzemeler almam gerekli peki,dediğim gibi bir buzdolabını parçalayıp kullanamaz mıyım acaba?
 
aynı uygulamayı ben yaptım 800 ton luk bir piresimiz vardı yag kaynıycak dereceye geliyordu normalde arkadasın dedigi gibi su sogutuculuydu ama cözüm alamadık bende dolasan suyun içerisine bizim eski bir adet sulu dolabımız vardı bunun içersindeki bakır boruyu söküp suyun içine doladım ve işe yaradı 60dereceden 35 dereceye düşürdük.
 
ARKADASLAR YAZDIKLARINIZI OKUDUM BENIM ONERIM DAHA EKONOMIK BUSUYU POMPA VASITASIYLA BIR KONDANSERIN UZERINDEN DOLASTIRARAK SICAKLIGI DISARI ATABILIRSIN BUNU ARABA RADYATORU GIBI DUSUN GEREKEN POMPA MOTORU: FAN MOTORU BIRDE RADYATOR.hem hortumu biranda soguk suya sokmak bence sni yuksek isi degisimine maruz birakir buda kalitesini bozabilir
 
sogutma işlemını pek bılemem ancak bir galvanız kaplama yapılan bır ısletmede gordum. buyukce bır havuz vardı aşagı kattan devır daım ıle su gelıyor sogutulması ıcın. içerisinde bakır boruyu rulo halinde havuza koymuşlar dısarda yıne soguutucu ekıpmanlar kondanser motor felan. bakır borunun etrafı buz olmustu ve su da cok soguktu :))
 
ahmet yt kardeşimiz daha uygun proje önermiş onu denersen hem ucuz hemde kalıcı bir sistem olur.yalnız kombi tür bir devir daim pompası ile kapalı devre çevrimi için devereye takmalısın
 
aynı uygulamayı ben yaptım 800 ton luk bir piresimiz vardı yag kaynıycak dereceye geliyordu normalde arkadasın dedigi gibi su sogutuculuydu ama cözüm alamadık bende dolasan suyun içerisine bizim eski bir adet sulu dolabımız vardı bunun içersindeki bakır boruyu söküp suyun içine doladım ve işe yaradı 60dereceden 35 dereceye düşürdük.

Cevaplar için teşekkür ederim.Sayın tezcan bobinaj sulu dolap bildiğimiz buzdolabı mı acaba?
 
hayır eskiden kahve hanelerde kullanılırdı gazoz soda vesaire sogutmak amaclı dondurma dolablarının sulu olanından ici normalde su dolu oluyor
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,875
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst