Nasıl memur olunur ?

İktisatsızlık yüzünden müstehlikler çoğalır, müstahsiller azalır. Herkes gözünü hükûmet kapısına diker. O vakit hayat-ı içtimaiyenin medarı olan sanat, ticaret, ziraat tenakus eder. O millet de tedennî edip sukut eder, fakir düşer.

:) cuk oturmuş....
 
İyi hoşta hocam, sende kamuda çalışıyorsun :)
Yanlış anlama ama bu sözü söyleyen kişinin kamuda yada tabirle hükümet kapısında işi olmaması lazım. Zaten bu site tuhaf çözemedim, özeli savunup çalışmayı parlatanlar ya kamuda çalışıyor yada kamudan emekli :)
Adam haklı kamuyu kötüleyenler hep kamuda çalışanlar arkadaşım bu kadar beğenmiyorsun madem çık oradan da yerine başkası gelsin sanarsın silah zoruyla tutuyorlar adamı bu site gerçekten çok garip
 
iyi hoşta hocam, sende kamuda çalışıyorsun :)
yanlış anlama ama bu sözü söyleyen kişinin kamuda yada tabirle hükümet kapısında işi olmaması lazım. Zaten bu site tuhaf çözemedim, özeli savunup çalışmayı parlatanlar ya kamuda çalışıyor yada kamudan emekli :)

kardes ben 4 yıl üniversite okuyup işçi olarak kamuda çalışıyorumda gerçekten allah affetsin içler acısı hiç içim rahat etmiyor . Bakıyorum da devlet haklı özelliştirme noktasında fabrikayı çalıştıran 3 - 5 kişi diğerleri onlar üzerinden geçiniyor , sorunlu duzen tam oturmamış, durmadan problem çıkarıyorlar , devletde bu problenlı işyeri ve işçilerle uğraşmayıp 3 milyar dolarlık iş yerini para basan makınasını satıyor , oradakı insanlarda elindeki nimetin şükretmedikleri için elinden çıkıyor ve maaşlar 3de 1 e dusuyor yada işsiz kalıyorlar zor şartlara talım edıyorlar.dışardan davulun sesı hoş gelir ben özel şirketdede çalıştım maaşımda cok ii idi memur gibi idim ama bazı nedenlerden istifa edip çıktım. Elimde biraz sermaye olsa hemen kendı çapımda alanımda bir seyler yapıp üretip satarım hem kendıme hem mılletıme faydam olur. Elıme bıraz sermaye yapıp kamudan ayrılmayı dusunuyorum yerime gırsın hak eden bız hak edıp gırdık.
 
torpil mutlaka vardır yoktur demiyorum lakin, herşey torpille oluyor demek de yanlış olur. bu tembelliğe iter, tüm memurlar torpille girmedi nihayetinde... öncelikle çalışmak çabalamak kendimizi yetiştirmek gerekir. TORPİL VAR mantığı bizi daha da kötüye götürür, fayda sağlamaz....
Torpille işe giren zaten o hem dünyasını hemde inanan biri ise ahiretini kaydırmıştır. Kendi haram yediği gibi çocuğu çoluğuda haramla beslenir. fetva vermek hakkım yok ama haram değilse bile kul hakkı na girdiği kesindir, bu bile yeter ona...sağlıcakla...

ayrıca bir kitapta torpil fikrinin yaygınlaştırılmasının bilinçli olarak yapıldığı, ülkeyi çözülmeye sürüklediklerini, bu yüzden bile bile mülakatla alımlar yapıldığını çünkü en çok torpilin bu şekilde yapıldığını okumuştum... Ama yinede 10 kişi alınacak bi yerde 10 u da torpille giremez bu çok dikkat çeker, bu riski alamazlar ..en fazla 5 kişi alsalar torpille diğer 5 i zorlamak da bizim elimizde...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Eğer torpilin yoksa nerede çalışırsan çalış emeğinin karşılığını alamıyorsun maalesef...
 
Kamuya her giren torpille giriyor denmesi, hem saçma hem tuhaf. Al kpss den 90 puan bakalım torpile gerek kalıyor mu? Tamam kurumların kendi alımla yaptığı A grubu kadrolarda, sözleşmeli personel ve işçi alımlarında torpil oluyur. Aynı özel sektördeki gibi. Özelde her şeyin olduğu gibi ismini farklı yapıyor buna referans diyor. Nasıl sekretere yönetici asistanı, satış yapan elamanı satış direktörü diye isimlerle süslüyüp püslüyorsa burda torpili öyle yapıyor. Yani bu toplumumuzun sorunu. Adam insanlar 45 li yaşlarında nasıl emekli oluyorlar diye konuşuyor, bir bakıyorsun kendisi 44 yaşında olmuş!!! karısıda o yıllarda yürürlükte olan kanunla hiç çalışmadan kıyakla 10 yıl prim ödeyerek emekli olmuş!!!!! Eh şimdi buna ne dersin????

Aklında kamu olmayan adam , ilk işlerinde memurluk istemez, sonra memurluktan atılıp (yada istifa) tekrar kamuya işçi olarak girmez. Kamuya işçi olarak girmek, özelde işe girmekten çok daha zordur üstelik!!!!! Burda tüm büyüklerimiz 50 li yaşlarında hatta bazıları 40 lı yaşlarında emekliliği aldı ama biz babalar gibi 65 yaşında emekli olacaz. Nedeni size dokunmayan kanun refarundumlarına evetler diyerek , bizi ateşe attınız. Kendi çocuğunuda, torununuzu da. Eserinizle övünün!!!!Sizin dönemde en çalışkan adam bile bizim dönenmimizdeki en tembel adamın yarısı kadar bile çalışmış olmayacak. Bu ülke şartlarında kimse 65 yaşına kadar çalışamaz!!!!!!!!!!!!!!!!! Konuşmam siyasi değil, global dünya kapitaliz mi insanları bu yöne doğru getiriyor. Hangi hükümet olursa olsun, her geçen gün insanların üstüne bir yük daha biniyor.

Ben bu yaşta bunları görüyorum, anlamıyorum siz nasıl görmüyorsunuz. Toplumun büyük kısmına layık görülen yaşam, düşük ücrete, çok uzun çalışma onuda bulabilirse!!!! Merak etmeyin Yunanistan gibi olmayacaz, ondan bin beteri olacaz, üstelik bu zamanlar çok uzakta değil!!!!
 
yelek ne yaptın hocam sen kpss ye girecektin hatırladığım kadarıyla...inşallah olmuştur.bizide bilgilendirirsin artık.p
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst