Nötr toprak yerine kullanılabilir mi?

Sahin0397

Üye
Katılım
22 Ağu 2017
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba,

Yurt dışında bir oteldeki duşakabinin musluklarından elektrik çarpılması yaşıyorum.

Priz lerde toprak yok musluğa nötr versem ne olur yükü boşaltma durumu gibi birşey olabilir mi,kontrol kalemi ile görünmüyor 110voltun altında çok can yakmasada tedirgin ediyor sürekli buna yapabileceğimiz birşey varmı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yabancı bir ülkede hangi topraklama metodu uygulanıyor, bilmiyoruz. Denemek lazım. Genellikle bu uygulamalar beraberinde bir çok tehlike taşır. Dikkatli ve tedbirli olmak gerekir. Sorunun çözümü için daha fazla detay bilmek gerekir.
 
Kacak akim rölesi kullanın. Başka kolay çözüm yok . Az hoplar , biraz şoklar , ama kurtulursunuz . Topraklama olmadan anca bu kadar.
 
Öncelikle cevaplayan herkese teşekkürler.

Ülke rusya, iş yaptığım bir yer değil 1 2 ay kalıp döneceğim yani adamların sistemine kaçak akım rölesi takamayız odada sigorta vb yok bir yere toplamışlar muhtemelen,

Bir Priz de toprak bağlıydı onunla denedim bir işe yaramadı nötr ile denemek dönüş yaparsa çok kötü sonuçlar açar diyede risk almadım musluğu plastikle açıp kapatıyorum :)
 
nötr bağlamayın dönüş yapar daha tehlikeli olur tek çare musluğa iyi bir topraklama yapın daha önemlisi bu kaçak nerden geliyor sorusunun cevabı lazım. hotelin yetkililerine söyleyin sigortaların tek tek kapatılıp bakışlması lazım muhtemelen topraklamayı bir yerden tesisat borularına bağlamışlardır
 
Kaçak durumu yakın bir yerde ise etkileniyordunuzdur.

Mümkünse oda değişimi yapın farklı kat daha uzak bir yer.

Sorunun çözümü değil ama yetkililer bu duruma müdahale etmiyor ise siz kendi cozumunuzu düşünün.
 
Toprak hattı olmadığından toprak hattıyla çalışacak tüm cihazların, makinelerin toprak hattını sihhi tesisat borularına direk bağlayıp vermişler gibi görünüyor. Onlarla da sağlıklı bir topraklanma sıhhi tesisatın ara (iç) bağlantıları nedeniyle olamadığından toprak hatlı kullanılan tüm cihaz, makinelerin statik elektrik elektrik yükü direk onlarda (statik elektriği boşaltmak için) üzerlerinde birikip musluklardaki çarpılma olayı bu şekliyle oluşmuştur. Bu olayın mantıklı açıklaması ancak bu şekliyle olabilir. Tesisata çok sağlıklı bir toprak hattı çekilmeden ve musluklar topraklama amaçlı kullanılmadan vazgeçilmedikçe bundan kurtulmak pek mümkün görünmüyor.

Sonuç olarak elektrikteki faz veya nötr kaçağıyla veya direk bunların sızıntısıyla çarpılmıyor, sadece topraklama amaçlı ve çok yanlış olarak kullanılan sıhhi tesisat borularında topraklama amaçlı kullanılan cihaz ve makinelerden onların kendi üzerlerinde topraklanmadan veya toprağa deşarj olamadan biriken sıhhi tesisat armatürleri-akan su teması nedeniyle statik elektrikle çarpılabilmiş oluyorsunuz. Yetkililer sağlıklı bir toprak hattını bu işletmeye çekmeyi mutlaka düşünebilmelidir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
4.kattan 2.kata geldim sorun aynı ısırıyor yine yetkililerin söylediği toprak var binada dil bilsem çok iyi anlatırım onlara ama bu şekilde olmuyor musluğa izolasyon yapıp kullanacağım gibi duruyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst