Nötr toprak arası yüksek voltaj

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan grindd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

grindd

Üye
Arkadaşlar merhaba son 3 aydır çözemediğim bir sorunla uğraşıyorum bilgisayarım var ve displayport ile görüntü alıyorum monitörimde titremeler mevcut başka evde denediğimde sorun ortadan kalkıyor. Nötr toprak arası ölcüm yaptığımda 6-7 volt ve çok oynak hiç sabit değil nötr ve topraklamalar sıkıldı düzelme oldu ama tam olarak geçmedi bilgisayarda statik elektirik birikiyor ve bunuda atamadığı için bu sorunu yaşadığımı düşünüyorum apartman dairesinde oturduğum için yeni topraklama yaptıramıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum

Dijital multimetreler yüksek empedanslı olduğu için bazen kapasitif kaçak veya indüklenen “hayalet gerilimleri” de gösterebilir.

Özellikle asansör, inverter li cihazlar (Klima vs), SMPS güç kaynakları, LED sürücüler bunu artırabilir.

Bu yüzden aynı priz hattında akkor/flamanlı ampul gibi rezistif bir yük ağlayarak tekrar ölçüm yapın.

Eğer yük bindikçe nötr-toprak arası gerilim belirgin artıyorsa:
Gevşek nötr veya apartman tesisatında bağlantı problemi olabilir.

Hocam gevşek nötr ve topraklama sıkıldı ama elektirikci pabuçlarında değişmesi gerektiğini söylemişti pabuçdan dolayı bu sorun olabilir mi ?

Hocam gevşek nötr ve topraklama sıkıldı ama elektirikci pabuçlarında değişmesi gerektiğini söylemişti pabuçdan dolayı bu sorun olabilir mi ?
Bunu usta biri söyledii ise güvenmek durumundasınız.
Ancak siz, yinede, yük altında (flamanlı ampül) ile ölçüm yapın

(Kaçak Akım Rölesi atabilir, paniklemeyin ve tabiki dikkatli olun)

100 watt akkor ampulde, faz+nötr (yanar) kakr atmaz, faz+toprak (yanmaz). nötr+toprak kakr atar. eğer toprak nötr arasına 7 watt akkor flamanla bakılırsa yanar(mış) benim hiç 7 watt ampülum olmadı.

bilgisayarı başka eve götürüp tekrar denedim titreme yoktu ve tekrar bilgisayarı eve getirdim kendi evimde de titreme yok eğer 1-2 gün içinde statik elektirik geri birikmezse... Denedim evin nötr toprak hattı 0.4-0.5 idi. Arkadaşlar bu nötr toprak hattı bu sorunu yaratır mı yoksa başka birşey mi var

2 no lu mesajı okudunuz mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…