Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

caki19

Üye
Katılım
15 Nis 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar nötr sizce nedir nasıl tanımlarsınız nötr oluşurmu
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Nötr: Tarafsız, yansız.
Elektriğe karşı hiçbir tepkisi olmayan, yansız.
 
elektrik üretildiğinde nötr yoktur alçak gerilime düşürülürken R-S-T fazlarının 120 şer derecelik faz açısı farkıyla birleştirilir bu birleşim noktası nötr dür tek fazlı cihazların nört e ihtiyacı vardır bunun için bu birleşim noktası toprakla irtibatlandırılır yani bütün nötr toprak yani
 
arakdasım notr soyle boyle bır kac cumleyle tanımlamak zor bıraz ama kısaca anlatayım faraday kanuna gore bir ıletken kuvvet cızgılerıne (manyetık kuvvet ) dık olarak harekett ettirıldıgınde kuvvet cızgılerını 10 uzeri 8 makswellık bır akıyı kesıyorsa o iletkende 1 volt luk emk ınduklenır. bunla ne alaksı var dersek emk yı elde etmek ıcın kuvvet cızgılerıne dık olarak hareket ettırmemız gerekır eger paralel olarak hareket ettırdıgımızde yanı paralel olarak geldıgınde o ıletkende 0 volt olur yanı gerıılım ınduklenmez bızde buna etkısız oldugu ıcın notr derız. ama daha ıyı anlamak ıcın manyetızmayı farday kanunu ıyı bılmek gerekır alternatörlerın çalışma yapısını komutasyonunu anlamak gerekır peryot alternans frekans gıbı terımlerı ıyı de bılmememız lazım.


saygıyla hurmetler herkeze .
 
Sayın caki19 nötr polaritesi olmayan demektir 3 fazlı sistemlerde yıldız bağlantı noktasından aldığımız ucun adı nötr dür. 3 fazın 120 derecelik faz farkı ile oluşturduğu manyetik alanın vektöryel toplamı sıfırdır. Nötr noktası bu şekilde oluşmaktadır.Kendi nötr noktanızı yapmak isterseniz R S T fazlarına eşit omajlı direnç takıp yıldız bağladığınızda yıldız noktası nötr olacaktır.Deneyip doğruluğunu görebilirsiniz.
 
sayın ıron stell 3 açı nın manyetık alan vektorel toplamına 0 notr demıssınız bunu bıraz acıklarmısınız
pekı tek fazlı sıstemlerde notr olmazmı ..
 
arkadaşım 3 fazdan tek fazlı sistem olmuşsa zaten nötr oluşmuş demektir
 
Nötr elektrik üreten santraldaki jeneratörün yıldız köprüdeki ortak noktanın toprağa verilmesidir.Enerji nakledildikten sonra yerel düşürücülerin yıldız köprü ucu da toprağa verilip nötrlenir,Bu durumda nötr noktaları toprak vasıtasıyla birbirine bağlanmış olur.Fazlardan çıkan enerji toprak üzerinden üretilen yere bağlanmış,elektrik devresi tamalanmış olur.Bilginize.
 
Nötr azıcık izafi bir kavram... Nötr bir nevi yer seviyesi gibidir... Örneğin bir evin 1. katı 3m. yükseklikte derken toprağa göre kıyaslamış oluruz...
Aynen bunun gibi :Nötrbir nevi  topraktır ve amacı voltaj farkını sıfırlamaktır.Kaynak pozitif voltajdayken (artı alternans) kaynağa elektron gönderir, negatifteyken (eksi alternans) kaynaktan elektron alır.ama bunların sebebi kaynaktır,yani işi yapan kaynaktır.Yoksa nötr kendi başına bir güç değildir...

Şöyle düşünebiliriz... Aynı kuvvete sahip üç kişi düşünelim ...ellerinde üç ip var ve bu ipler ortada birleşmiş. Aralarında 120 derece açı olacak şekilde durdular ve aynı anda ellerindeki ipleri çektiler ... Ne olur? Orta noktadan tutarsak orada bir hareket olur mu? ... Her ipte bir kuvvet vardır... Orta denge kısmı olur...
 
arkadaşlar bir nötr için o kadar karışık cevaplar vermişsiniz ki,anlamak imkansız.nötr için illaki toprak mı lazım yoksa yıldız bağlantının ortak ucu yeterli mi?anlayamadım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst