Nötr de neden elektrik var ?

emreziber

Üye
Katılım
21 Ara 2022
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
17
Nötr de neden elektrik var?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kontrol kaleminin halka satisi yasaklanmali.
Tinerden daha az tehlikeli değil bence .Geçen gün yolverilince bir süre sonra koruma salterini attıran bir hava kurutucu arızası ile uğraştım. Ölçü aleti ile bakıyorum, fazın biri yok makina kontrol panosu girişinde . Kontrol kalemiyle bakıyorum, bu sefer üç fazda yok . Şöyle bir hışımla kontrol kalemini 20 metre uzağa firlattim. Yanindaki elemanda yahu amirim düz tornavida olarak kullanırdık niye attın dedi :) Arızanın çözümü biraz daha uzun . O kısmı anlatmıyorum :)
Kontrol kalemi ile ölçüm yaptım. Led lamba bağlı normalde duy da . Lamba kapali olduğu halde sönük yanmaya devam ediyor
Kontrol kalemiyle ölçü ve kontrol olmaz . Bahsettiğiniz mevzu da forumda zibilyon kere konuşuldu. Biraz tarama yaparsanız cevapları bulursunuz .
 
Son düzenleme:
Kontrol kalemiyle kaç volt ölçtünde buradaki millete sallıyorsun?(İRONİ!) Önce kontrol kalemi ile ölçüö yapılır mı onu öğren sonra da nötrü öğrenir burdaki kişilere sallarsın.
Ayrıca, nötr devrenin tamamlanması için geri dönüş yoludur. Nötrde gerilim oluşması birden çok sebepten olabilir.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,361
Mesajlar
925,768
Kullanıcılar
451,848
Son üye
slhtnozkk1

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst