MT6070IH Yardım

hdalli

Üye
Katılım
9 Eki 2006
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
39
Mt500 serisinde projeyi hmi'ya yüklediğimde hmi plc ile bağlı olmasa bile menüler ve objeler (bit lamp,toogle switch) ekranda gözüküyor. Mt6070ih serisinde ise hmi plc ile bağlanılı ise objeler gözüküyor. bağlantı yoksa sadece text, function key gibi plc ile tanımlı olmayan objeler gözüküyor. plc ile bağlantı yokken tüm objeleri ekranda görebilirmiyim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bir de, örneğin dt alanlarına girdiğim verileri cihazı kapatıp açtıktan sonra son haliyle tekrar görüntüleyebilir miyim? Örneğin dt0 alanına 100 değeri girdim. plc ve hmi'yi kapatıp açtıktan sonra dt0 alanında 100 değerinin görünmesini sağlıyabilirmiyim.
 
panelin local bitlerini kullanarak proje hazırlarsan plc ile bağlantı yokken local bit kullandığın objelerin hepsini görebilirsin.
dt0 alanı olarak dediğin yeri tam olarak anlayamadım. eğer numeric display ile PLC register'ına girdiğin değeri kastediyosan PLC ve HMI enerjisi kesilip geri geldiğinde bu değerleri görebilirsin..
 
Öncelikle MT6070İH dada plc ile bağlandı yoksa ekranda plc nin dataları ve bitlerini göremezsin.
DT0 panasonic plc nin data register alanıdır. Panelde kullandığınız plc datasının eneji kesilip geldiğinde içindeki değeri korumasını istiyorsanız kullanacağınız datanın PLC nin kalıcı alanlarından seçilmesi gerekiyor. Bu kullanıcı alanlarda kullanacağınız panaconic PLC ye göre değişir. örneğin FP0 C32 CPU da kalıcı alanlar DT6112 ile DT6142 arasındaki datalardır.

Bir başka yöntem Panelde kullandığınız data panelin kullanıcı dataları olan RW adresleri olabilir. Bu RW adresleri panelin data adresleridir ve enerji gidip geldiğinde içlerindeki değerleri saklı tutarlar. Kullandığınız bu RW adresinide panelde DATA TRANSFER ile PLC nin data adresine belli zaman aralıkları ile atabilirsiniz.
 
Teşekkür ederim. panelin rw alanını kullanarak saklamak gerekecek. herhelde fp2 lerde pil yardımıyla dt alanları plc'de tutulabiliyor.Son girilen değerlerin enerji kesilip, tekrar enerji verildiğinde kaybolmaması için. Fp0'ın katalog bilgilerinde secondary backup batteryden bahsediyor. dt alanları için. Fakat bu battery nasıl takılıyor (eğer takılıyorsa) bulamadım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,851
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst