MR J4 Satup Hakkında

savas59

Üye
Katılım
13 Ara 2018
Mesajlar
105
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar;

Normalde Mitsubishi kullanmıyorum ancak şu an bir projemde MR J4 500A serisi sürücü kullanmam gerekiyor. Elimizde var mevcutta set halinde ancak bir kaç soru ve sorunum olacaktı.

İlk olarak aşağıdaki resimde işaretlediğim

4ecnbb.jpg


Bu sokette hangi numara neye tekabül ediyor. örneğin üstteki ilk pinin karşılığı XX gibi bunu nasıl görebilirim ( çünkü tek tarafı sürücüye pinli diğer tarafı boş sadece kablolar mevcut soketsiz yani ).

2. olarak daha önce kurcalandığı için bunu fabrika ayarlarına nasıl geri getiririm ( ki MR 2 configurator ile yeniden ayar yapabileyim ).

3. ve son olarak ben buna sinyal 2 hareket ( ileri - geri ) yaptıracağım. Anlaşılabilmesi için şöyle bir anlatım yapayım. Sisteme bağlı dişli ileri ve geri olarak bir bant taşıyor ileride ve geride sensörler var. geri sensörü gördüğünde PLC den bir çıkış vereceğim diğer yöne, diğer yönün sensörü gördüğünde ilk sinyali devre dışı bırakıp ters yöne götürmeliyim. Bunu nasıl yapabilirim araştırıyorum ancak bulamadım ne yazık ki. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim ( PLC Kısmında değil sorunum 24VDC olarak vereceğim iki sinyal ile bu işi halletmem gerekiyor bu sinyaller ve parametleri nasıl yapmam hangi uçlara bağlamam gerek servo sürücüde )

Teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba ,
1-)Mr-J4-500A datasheet yazarak ilk dökümanda tüm bilgilere erişebilirsin. (Haberleşme Protokolleri, I/O pinleri adresleri, Operasyon modları,JOG veya point table ile sürme modları)
2-)İlk olarak Mr-Mode Change programını yüklemen gerekir. Oradan istediğin sıfırlamayı ve mod değişimlerini yapabilirsin.
3-)Burada belirli bir gideceğin mesafe var ise bunu point table moduyla yapman gerekli.Sadece Sinyal ile ileri geri süreceksen Jog operation modu ile yapman gerekecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst