Motorları senkron çalıştırma?

Tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz için teşekkür ederim. Peki bu hız farkı max kaç dev/dk olur? Yani sisteme aşırı etki eder mi?
sayin itesla
bazen plc nin iki analog cıkışına aynı değeri gönderseniz bile ilk seferde dogru bir süre sonra ise aralarında fark oluşmaya başlayabilir analog bu. kondansatörler, entegreler eskiyebilir.

tek 0-10voltu iki sürücüye paralel bağlasanız bu sefer sürücülerin bu gerilimi değerlendiren elektronik komponentleri zamanlara eskiyip eşit döndürmeyebilir. teoride aynı donmeleri gerekiyor.

zeybek ve as.yıldırım ustalarım açıklamış zaten.
hassasiyet nekadar önemli ? bu işin enn güvenilir hali bir motion cihaz ile iki sürücüyü geri beslemeli sürmek.
birazdaha yumusak hali plc ile sürücülere haberleşme üzerinde dijital hız bilgisi göndermek ve enkoderli motor kullanmak.
Anladım teşekkür ederim. Sürücü plc haberleşmesi konusunda biraz zayıfım. Kullanacağım sürücü ABB. Aslında tahminimce girdiğim hız veya frekans bilgisine göre dahili PID yapılabilir diye tahmin ediyorum ama nasıl?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Hocam siz tam olarak ne yapmak istiyorsunuz açıklayabilir misiniz?

Hani 2 tane motor diyorsunuz ya bunlar ne motoru, konveyör , pompa, pres, fan, döner tabla vs vs vs hangisi ?

Hız farkı kaç devir/dk olur diye sormuşsunuz bunu nasıl bilebiliriz ki ? Elimizde hiç bir veri yok sadece 2 tane motor olduğunu biliyoruz.

Daha iyi anlatabilmek için bir iki örnek vereyim, siz 2 tane bant döndürüyorsunuzdur, bantın biri 30 derece eğimlidir diğeri yere paraleldir. ya da ikinci senaryo iki bant ta yere paraleldir. Bu iki senaryoda da devir farkı farklı olacaktır.

Siz bizim sorduğumuz sorulara cevap vermiyorsunuz ama dönüp dolaşıp aynı soruları soruyorsunuz. Aynı soruları sorup farklı cevaplar bekliyorsunuz. Sizin sisteminizin hassasiyeti nedir ? Devir farkı ne kadar önemli sizin için ? Sisteminizdeki motorlar ne çalıştırıyor? Ben ve diğer arkadaşlar ısrarla bu ve benzeri sorular soruyoruz ama siz cevap vermek yerine aynı soruları tekrar tekrar soruyorsunuz.

Ne yapmaya çalıştığınızı inanın anlayamıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst