motor yönü belirleme

balikci

Üye
Katılım
30 May 2007
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
Slm arkadaşlar;elimizde iki fotosel ve bir motor mevcut.Ben bu iki fotoseli kullanarak motor yönünün doğru dönüp dönmediğini nasıl anlayabilirim.Teşekkürler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
enkoderleri incele onlarda iki çıkıştan yön biliyor
 
birde enda ec762 sayıcının giriş tiplerini incele up dn ph2 modu cp1 1. fotosel cp2 2. fotosel ona göre lojik devre tasarlaman lazım
 
hacksiz arkadaşım konuyu biraz daha ayrıntılı anlatabilirsen ben ve diğer arkadaşlarım için daha faydalı olur düşüncesindeyim.Bu arada encoder kullanmak da yasak..
 
KULLANIM KLAVUZLARI - ENDA bu linkten ec 762 kullanım kılavuzunu indir up dn ph2 giriş modunu incele motor miline iki adet aynı genişlikte biri diğerinin yarısından başlayacak şekilde parça bağlayacaksın 1. fotosel çıkan kenardaysa 2. fotosel 0 sa yön a 1. fotosel düşen kenar 2. fotosel 0 sa yön a 1. fotosel çıkan kenar 2. fotosel 1 se yön b 1. fotosel düşen kenar 2. fotosel 1 se yön b dir bunu lojik devreyle tasarlaman lazım enkoderlerin içinde de aynı şekildedir sayıcılarda yön tayinin böyle yapar zor bi soru hakkatten.
 
Yardımların için çok saol ama burda sadece motor ve iki fotosel haricide ne bir encoder ne bi başka sayıcı kullanmak yasak.Soru gerçekten çok zor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst