motor secımını nasıl yapacam emıs hesabı

hakan_42

Üye
Katılım
10 May 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Mrblar arkadaslar benım bır motorum var 17 kw 950 devır motora baglı bır salyongoz tıpı emıs yapan bır fan var emıs ıyı olamadıgı ıcın motorun devrını 1450 ye yukselttım ama motor kalkınamadı dusuk devırlı motordada emıs yetersız oluyor boru capı yeklasık 60 cm uzunlugu 10 metere 3 dırsek var sısıtemde bu emıs hasabını bılen arkadasım varsa lutfen bana yardımcı olsun ılgınızden dolayı tesekkur ederım herkese
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Fan debi hesaplamasında ilk gereken bilgi mmH2O değeridir.Yani ne kadar emiş istiyorsunuz ve mevcut nedir?
Bu bilgileri verirseniz yardımcı olmaya çalışırız.(mevcudu fan üzerindeki etiketten temin edebilirsiniz)
 
Aslında deviri yükseltmek doğru bir uygulama değil. Orijinali neyse ona sadık kalmalı. Pompanın emme basma diyagramları olmalı. Kullanma klavuzunda veya internette falan bulabilirsiniz. Oradan bakarak istediğiniz devirde istediğiniz basma yüksekliğine ulaşabiliyorsanız,

Motoru kaldırmak için softstarter öneririm. Bir başka çözümde pompanın giriş vanasını kalkınıncaya kadar kapatırsınız sonra da açarsınız. Bu durumda da motor kalkınır. (Momenti yeterliyle tabii ki!)
 
Alıdemır017 ustam bu fan debı hasaplamalarında kullanılan matamatıksel verıler hakkında bılgı verırsenız sevınız fan uzerındekı etıket tahrıp olmus okunmadıgı ıcın sıze bılgı veremıyorum ılgınızden dolayı teskkur ederım
 
Fan etiketi üzerinde yoksa bilmeniz veya ölçebilmeniz oldukça zor.
pompanın firması falan belli ise onları arayarak bir derdinizi anlatın bence.
 
Alıdemır017 ustam bu fan debı hasaplamalarında kullanılan matamatıksel verıler hakkında bılgı verırsenız sevınız fan uzerındekı etıket tahrıp olmus okunmadıgı ıcın sıze bılgı veremıyorum ılgınızden dolayı teskkur ederım

Yılmaz rediktör firmasının sitesinde pek çok formül bulunmaktadır.Etiket yoksa taşınabilir debi ölçer ile hava miktarını ölçebilirsiniz.Veya profesyonel bir firmadan ölçüm hizmeti alabilirsiniz.
Genel ilke ne istendiğinin ve mevcut durumun tespitidir.Aynı kasnak çapı/tahvil,motor gücü karşısında bile debiler fan yapısına bağlı olarak farklılık gösterir.
Mevcut motor ve fanı kullanarak sorunu çözmenin en kolay yolu;motoru frekans sürücüsü ile çalıştırmaktır.Bu durumda kalkınma sorununu çözersiniz.
bunun için olağan devrinde kaç amper çektiğine bakın.Etiket akımından ne kadar küçük?sürücü ile motoru bu akıma gelene kadar hızı artırabilirsiniz.Şayet fark çok az ise sürücü dahi devrin fazla artırılmasına izin vermeyecektir.
 
Fan, su pompası gıbı uygulamalarda; fan devrini %30 artıtrsanız, motor gücü de, %100 artar. Siz, 900 devırden 1450 devıre cıkmıssınız. abiiki 17 kw. motor kalkınamaz vede calıssamaz, Softstartda kullanılsa bu durumda netıce alınamaz.Egeer bu devırde ısrar edeceksenız, sıze en az 45 kw. motor gerekır. Devır artırmadan önce, önerim. motorun 900 devırde çektiği akımı ölçüp, atrıtrma yapma toleransınız varmı ona bakmanızdır. En guzelı ımaltcı fırma ıle görüşmenızdır. Deneme yanılma ıle gıderken, pırınce gıdreken evdekı bulguırdan olma ıhtımalınız yüksek. Bu konular aslında, Makınacıların işidir, ama her zaman ve her yerde topu elektrıkçiye atıp cekilirler..
 
anadolu flygt ppompacılar var pompa hesabını onalra soroabilriisn google anadolu flgyt yaz ok
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst