Motor Kısa Devre Akımı hesabı

Onur BOZ1

Üye
Katılım
1 Nis 2021
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
25
Konum
Kocaeli
merhabalar şuan staj yaptığım fabrikada motor sıkışması durumunda motorun çekeceği fazla akımda sistemin zarar görmesini engellemek ve açma yapma gibi önlemler için pano içi elemanlarının seçimi üzerinde araştırma yapmam söylendi internette yeteri kadar kaynak bulamadım sizlerin fikrini merak ediyorum konu başlığında da bahsettiğim gibi motor kısa devre akımı benzeri bir söylem oldu simüle etmek içinde yukarıda bahsettiğim örnek verildi sizlerin düşünceleri nedir nasıl hesaplanır cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Motor aşırı akım çektiğinde devreyi açmak için aşırı akım rölesi kullanılır. Alternatif olarak akım, gerilim, devir vb sensörlerle de motora uygulanan gerilim ve motorun çektiği akımlar ve motor sıcaklığı, devir sayısı, devir yönü gibi diğer motor parametreleri izlenerek tehlikeli durumlarda bir mikrodenetleyici ya da plc ile gerektiğinde devre açılabilir.
 
Son düzenleme:
Son düzenleme:
Yöntem çok,
1. Klasik aşırı akım termik röleleri.
2. Motor ısını komntrol eden PTC veya NTC termistiör ve röleleri.
3. Motorun tahrık ettiği karsşı tarafda (konveyör, helezon vb.) dönmenin durdugunu izleyen, devir bekçileri .(Bir cok ismi bulunmaktadır, maksat anma devrinden aşağıı durumda alarm veripmotoru durdurmak..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,836
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst