Motor izolasyon testi

hafo23

Üye
Katılım
11 Ocak 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaslar 10kv 1350 KW lık bir soğutma suyu pompası devredışı oldu.Koruma rölesinde toprak kaçak alarmı mevcuttu.Bu motora izolasyon testi yaptırıyorum şimdi.MEGGER marka test cihazım var.Fazın birinde atlama tespit ettik.Nem aldığından şüphelenerek sargılara sıcak hava üfletiyorum.İyileşme gösteriyor.Test cihazımda 5000V değerinde nekadarlık bir direnç değeri görürsem sağlıklı bir sonuç aldığımı anlarım.genelde 1kv başına 1 Mohm değer normaldir deniyor ama biraz daha detaylı bilgisi olan varsa yardım ederse çok memnun olurum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mrb .Biraz daha detay yazarsan daha ayrıntılı bilgiler verebilir arkadaşlarımız.Şimdi ben farazi bir kaç şey eklemek isterim .Motorun bilezikli muhtemelen içten yıldız bağlıdır, zaten 6 uc cıkıyorsa hapsini ayır toprakla ölç sıkıntılı olan fazın digerlerine yakın değerde olması lazım .KV basın Mohm çok düşük bir degerdir motorun bu tip bilgileri kendi katologunda yazar ama muhtemelen onada sahip degilsin diye dusunuyorum genelde atelye ortamında yıllar içiinde kaybolmustur:) .Ben sana yaklaşık 15 adet 6300 V 1000-2250 kw motorda gordugum ölçümlere dayanarak amprik bilgi verirsem. Statorunda gohm(1-4) yakalamalısın rotorundada 500 m ohm üzeri görmen gerek .Dediğim gibi bilgiler ampriktir kapsamlı motor b akım yapan firmalardan daha detay bilgi edinebilirsin.
 
gigaohm seviyesini görmeniz gerekir
 
Konuyla ilgili olarak dökümanlarda şu formül kullanılıyor.

İzalasyon direnci=Uygulanan gerilimx1000

5000V uygulamışsanız. İzolasyon direncinin 5.000.000ohm olması gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst