Motor Faz Koruma Rölesi - Gerilim Koruma Rölesi

KsK_Raist

Üye
Katılım
18 Kas 2018
Mesajlar
90
Puanları
1
Yaş
36
Motor faz koruma rölesi ile gerilim koruma rölesi arasındaki tam fark nedir ? Motor koruma devresi yapacağım ama gerilim koruma rölesi daha ideal gibi geldi. Bu iki model arasında kaldım.

Motor Faz Koruma Rölesi Entes MKC 06

Gerilim Koruma Rölesi Entes GKRC 03F
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yıldız niye bağlıyorsunuz . Hap kadar motor üçgen çalışsa ne olur ?


1586850126883.png
 
Faz koruma rölesi ve Gerilim koruma rölesi ikisi de olması gereken uygulamalarda kullanılır.

Faz koruma rölesi ,

Trifaze bir motor çalıştırıyorsunuz. Bu motorun saat yönünde dönmesi gerekli diyelim. Bu motor ters dönerse çalıştığı sistemde hayati önem taşıdığını düşünün. Mesela orda çalışan personelin hayatı tehlikeye atacak yada cihaz ters dönmeye başladığında kendine zarar verecek kıracak v.s.

Bu duruma engel olmak için faz koruma rölesi kullanılır. ( faz sırası rölesi )

Gerilim koruma rölesi ise ,

Adı üzerinde cihaza gelen gerilimi takip eder. Girilen limitler dışına çıktığında yada fazın biri gittiğinde sistemi korumaya alır. Voltajların dengesiz olduğu bir yerde çalışan cihazda neler olabilir. Yada fazlardan birinde zaman zaman gitme olursa bu çalışan motor için ne demektir?

Bazı kombine koruma röleler var. Hem faz sırası hemde faz gerilimlerini ölçen bu gerilime alt üst limit veren akıllı röleler var. Bilginiz olsun. Burada dursun.

Artık sizin motorunuzun neye ihtiyacı varsa onu takacaksınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,037
Kullanıcılar
449,808
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst