Monitor Arızalandı (samsung 943 plus) Görünütü gidip-geliyor.Resimli

Katılım
27 Mar 2015
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
42
Hocam samsung 943 B-plus monitor var..Aşağıda resmi var.
görüntü açılışta 1 saniye geliyor sonra gidiyor..Aslında Görüntü var.Göstermiyor.Açma kapama düğmesinden açıp kapatınca da 1 saniye gösteriyor sonra kararıyor..Sanırım Kondensatörlertden arızası..Görünütüyü sabit tutamıyıor.İÇini açıtm ancak hangisini değiştirmem lazım.
Yardımcı olursanız sevinirim..Teşekkürler..

943nwx2.jpg
monitor.jpg
 
Arkadşım kondan satörlerden olduğuna kanaat gertridi isen sıcak lehim tabancasını al monitörü çalıştır görüntü gelecek şekilde tabi sonrada tabancayı tek tek tüm kondan satörlerin kafalrına metal kısımlarına dokundurup bekle eğer görüntü düzelmeye başlıyorsa bu yüzdendir.Ama büyük bir ayrıntıyıda atlıyoruz data yolunun kablolarını tektek kontrol et sonra bunu dene yok olmadı dersen teknik servisin yolku gozukebilir
 
yeni bir inverter kartı ile floresanları kontrol et yine aynı hatayı yaparsa floresanlardan biri bozuk demektir. Led takmak en mantıklısı
 
kondansator su dombik olana bak.
transistor ol bir bolge kizarmis. ordaki bir direnc deger degistirmisse transistor kisa devreye geciyor olabilir, sok renklerine bak olc.
transistorler mefta olabilir. olcmek fayda etmez, kapasitorer de de. cunku olcum aletleri 9 v, o parcalar yuksek gerilimde kisa devre ya d acik devre olbiliyordur.
bir arkDas da floresan patlak olBilir diyor ki dogru. inverterin iki kablolu bir cikisi vardir. takribi 15 watt civari floresan kullanir. oraya uygun bir floresan takilip denenebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,683
Kullanıcılar
449,952
Son üye
alihan özkan

Yeni konular

Geri
Üst