Beretta Super Exlusive Kombi Sıcak Su Arızası 30 derecede çalışıp 50 derecede problem

masoksian

Üye
Katılım
25 Haz 2012
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
52
Merhaba arkadaşlar,

Kullanmış olduğum Bacalı Beretta Super Exclusive 24 CAI kombimde tuhaf bir sıcak su - kullanım suyu arızası başladı. Arızanın belirtileri şöyle:

2-3 gün önceden sıcak su ayarı 50-60 derecede ayarlı iken musluk açıldığında kombi normal yanıp su ısınıyordu fakat ekranda ara ara C0 arıza vererek (fasılalı C0 ve sıcaklık degeri göstererek) arızaya geçip sönüyor ve su soğuyordu. Kombiyi açma kapama düğmesinden resetlesem de düzelmiyordu. Ancak dışardaki sigorta şalterinden kapatıp 10-15 saniye bekleyip açınca normale dönüyordu. 2 gün böyle idare etti.

Bu gün ise hiç bir şekilde sıcaklık düğme ayarı 50-60 derece ayarlı iken sıcak su musluğu açıldığında kombi ateşlemiyor. çakmak sesi dahi yok. Kışlık konumda petekler de sorun yok kombi çalışıyor kışlık konumdayken sıcak su musluğu açılınca kombi sönüyordu. (bu arada sıcak su ayarı ile oynanmadı 50-60 derecede duruyordu).

Yazlık konumda düğme sıcaklık ayarlarıyla oynamadan (50-60 dereceyken) musluğu açınca kombi yanmıyordu. Servise haber verdik geldiler üç yollu vananın switchi ve su akış şalteri değişecek dediler 230TL istediler. Ben de o zaman kışlık konumda peteklerde neden çalışıyor dedim cevap veremediler. Servisi uğurladım başka macera arayın dedim.

İşin başına geçtim üç yollu vanayı yerinden söküp içini açıp korozyon olan tüm kontakları sıfır zımpara ile temizledim. kontakt spreyledim. Yerine takmadan önce kablolarını takıp musluğu açtım -yazlık konumda- elimde iken switchinin calıştığını gözledim. Switchte sorun yok. switchi harekete geciren tetikleyen su akış şalterinde de problem yoktu. Diyaframı actım temizledim yırtık patlak yok mili güzelce yukseltip itekliyor. Ama kombi bir türlü ateşlemiyordu. Derken C0 arızasından dolayı ekran kartının üzerindeki kontrol anahtalarının altındaki POT ları değiştirdim 10K ohm luk. Değişen bir şey yok derken düğmeyle oynarken musluk acık konumda kombi düşük sıcaklık ayarında -sıcak su kullanım suyu yazlık mod- konumunda 30 derece civarındayken çalıştı. Tesadüfen bulduğum bu olay rastlantı mı diye defalarca denedim. kombiyi kapadım sıcak su ayrı en kısık 30-35 derecede iken muslugu acınca calısıyor ancak sıcaklık ayarını 50-60 gibi derecelere yukseltince kombi sönüyor. Sıcaklık suyu NTC sini de degiştirdim. Sonuc değişmedi.

Özetle: Beretta Super Exclusive 24 CAI bacalı kombi kullanım suyu sıcak su kısmı 30-35 derece iken çalışıyor 41 dereceye gelince sönüyor soğuyunca tekrar normal şekilde çalışıyor. Ancak sıcak su ayar düğmesi yüksek sıcaklık ayarına alındığında 50-60 derece- kombi açıldığında ve musluk açıldığında kombi çalışmıyor.

Ayrıca; Bir kac kezde kombi düğmesini açma kapama düğmesinden kapatsam bile yandığını gördüm 10-15 saniye sonra kendisi söndü (açma kapama düğmesi kapalıyken oldu bu olay)


Şimdi; işin üstadları konuya bir yorum getirirse minnettar kalırım. Kartmı arızalı, röle mi arızalı yada başka bir sorun mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst