modbus C# read input registers

Katılım
23 Şub 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba arkadaşlar iyi günler. Ben c# ile modbusun 04. fonksiyonu olan read input registers yapmaya çalışıyorum. Haberleşmeyi rtu rs485 üzerinden usb sürücüsü ile sağlıyorum.Yaparken test ettiğim cihaz ise bir hidrofor pompası ve elimde slave addressleri mevcut(akım1,akım2,faz girişi vb) İnternetten baktığım kadarıyla bunu hazır kütüphaneler ekleyerek yapmak mümkün fakat gördüklerim içerisinde ya paralılar ya da rtu ile değil tcp ile bu fonksiyonu çalıştıran komutlar mevcut. Ben de yine internet üzerinden yaptığım araştırmalar sonucunda hiç bir ek kütüphane kullanmadan bir form yaptım fakat bağlan dediğimde bağlanmasına rağmen veri alışverişi sağlayamıyorum. Yaptığım form aşağıda ektedir , bilgili olan arkadaşlar inceleyip yardımcı olursa şimdiden çok sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • read_input_registers.rar
    48 KB · Görüntüleme: 44
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Öncelikle mesajı yanlış gönderiyorsun
Kod:
byte[] frame = ReadInputRegistersMsg(slaveAddress, startAddress, function, numberOfpoints);

Yukarıdaki kodu aşağıdaki ile değiştir

Kod:
byte[] frame = ReadInputRegistersMsg(slaveAddress, function, startAddress, numberOfpoints);
 
ikincisi ise fonksiyonun geri dönüş değeri int (işaretli tam sayı) cinsinden mi, yoksa uint (işaretsiz tam sayı) cinsinden mi ondan emin ol.

Eğer geri dönüş değeri int türünden ise kullandığın sınıf yanlış değer döndürecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst