Mitsubishi heavy klima arızası run 6kez ışık yanıp sönüyor

Katılım
4 Eki 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
49
Klimayı açtığımda bir patlama sesi geldi,dış ünitenin içindeki anakartı açtım sigorta ve RPJ60D0 transistör yanmıştı,yenisi ile değiştirdim son durum halen timer ve run ışığı yanıyor yanlış saymadıysam 6kez run ışığı yanıp sönüyor bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi.model srk35zp-w
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Klimayı açtığımda bir patlama sesi geldi,dış ünitenin içindeki anakartı açtım sigorta ve RPJ60D0 transistör yanmıştı, yenisi ile değiştirdim son durum halen timer ve run ışığı yanıyor yanlış saymadıysam 6kez run ışığı yanıp sönüyor bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi.model srk35zp-w

Dostum öncelikle merhaba.
Mitsubishi klimalar gerçekten güzel klimalardır piyasadaki ilk tercihimdir. Daha önce yaşadım bende 6 kez lamba yanıp sönme sorununu. Dış ünitede arıza olduğunu gösteren hata lambasıdır.
Elektronik devresini öncelikle kontrol et. Gerilim geliyor mu, bağlantılar sağlam mı, sigorta patlak mı gibisinden. Bir sorun yoksa elektronikte, motoru kontrol etmen gerekir. Benim karşılaştığım sorunda motor içindeki sargılar özelliğini yitirmişti çalışmıyordu motor değiştirdik harika çalıştı. Bunları kontrol etmeni öneririm.
Not: Kondanser de ısınma varsa direk motoru kontrol et ona göre değiş.
Kondanser ne diye soracak olursan : Soğutma sisteminde soğutucunun evaporatörden aldığı ısıyı ve ekovattaki emme basma işlemi sırasında eklenen ısının alınmasını sağlayan parçadır.

KOLAY GELSİN...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,324
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst