Mitsubishi heavy industries SRK28GZ inverter klima arızası

ventura

Üye
Katılım
3 Ağu 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi Mitsubishi heavy industries SRK28GZ inverter klimam var klima 1998 model son 1 aydır cihazı kumandasıyla açtığımda iç ünite ne timer nede run ledleri arıza vermeden normalmiş gibi çalışıyor ama dış ünite devreye girmiyor. iç ünite kapak altındaki açma tuşu ile cihazı çalıştırdığımda dış ünite fanı çalışıyor yaklaşık 20 saniye sonra tekrar kapanıyor.

Her iki durumda da dış ünite kartı üzerindeki kırmızı led lamba 5 kez yanıp sönüyor. iki durumda da kompresör devreye girmiyor iç ünite üzerinden cihazı çalıştırdığımda kompresör devreye girmeden kapanıyor.

1: Dış ünite üzerinden kompresör bağlantısını söktüm led 3 kez yanıp söndü.
2: 4 yollu valfi çıkardım kompresörü bağladım led 5 kez yanıp söndü.
3: kompresör bağlı, 4 yollu valf bağlı değil dış ünite fanı söküldü led 3 kez yandı.
4: dış ünite fanı, kompresör bağlı. 4 yollu ve dış ortam sensörleri söküldü led 5 kez yanıp söndü işin içinden çıkamadım.

Arıza karttamı?
Kompresörde mi?
4 Yolluda mı?
Dış ünite fanın da olduğunu sanmıyorum ama fanda mı?

işin içinden bir türlü çıkamadım bir el atsanız bilgisi olan cevap yazsa.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst