Bu uygulamayı Schneider Electric ürünü olan Altivar 71 ile çözmeniz çok daha kolay olur. İki adet ATV71, aynı şafta bağlı iki motoru sürmek için yük paylaşımı işlevine sahiptir.

Sürücülerin ikisine de aynı hız referansı verilir. Birinci sürücünün analog çıkışına, motor torku atanır. Diğer sürücünün ikinci analog girişine, birinci sürücüden çıkan tork referansı girilir. İkinci analog giriş tork referansı olarak atanmalıdır.

Bu durumda iki ATV71, aynı şafta bağlı iki motoru sorunsuz sürmektedir.

http://www.bilesim.com.tr/resim/57e1gjo.jpg

Bu şekilde, iki sürücü aynı hızı üretirken, moment anlamında yüklenme oranları da dengelenmektedir.

Diğer yöntemlerden çok daha basit bir yöntem olup, hazır bir işlevi kullanmış olursunuz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bu işlemleri SIEMENS Micromaster 440 ile yapılması mümkünmüdür ? iki motor için tek sürücü kullanılırsa bi problem olurmu ?
 
sayin jackle Motorlar millerinde bir birine bagli diyorsun nicin bagli bunu biraz acarmisin ona gore yardimci olalim
ben vinclerde iki motor direk bir birine bagli olarak gormedim neden ihtiyac duyulupda boyle bir islem yapilmis aciklarsaniz bizde ogrenmis oluruz.
 
evet bu değişik bi uygulama.. 2 farklı motor 2 farklı tamburu döndürüyor . 2 tamburun kancasıda aynı kirişe bağlı. kaldırma operasyonu bu kiriş kullanılarak yapılıyor. kiriş yuvaya doğru indiriliyor yuvanın içindeki parçayı yakalıyor ve kaldırıyor. operatör yuvanın içini görmediğinden kirişin yere tam paralel olarak yuvaya giriyor olması gerekmektedir. bu sebepten motor milleri birleşik diye düşünüyorum. önceden yapılmış aynı uygulamada da motor milleri birleşik fakat sürme tekniği klasik yıldır üçgen ... motor sürücülü olarak tek sürücü olacak şekilde düşünüyorum.. olabilirmi sakıncaları nasıl olabilir ?
 
siemens bir adet micromaster 440 ile yapıcam gibi fakat tekniğini, modunu, en azından olabilitesini öğrenmem gerekiyor.
 
merhaba jackle kardeş dediğin sistemi tam anlamadım .Yapılan iş olarak. Ama şunu diybilirim biz tavan vinçlerini tek sürücü ve aynı özellikte 2 adet motorla çalıştırıyoruz.Tabi motorlarımız fren balatalı.Şimdiye kadar hiç bi sorunla karşılaşmadım.
Önce olurmu dedim ama denemekte zarar yok dedim ve denedim şimdiye kadar tıkır tıır çalışıyor.250Mt. bir mesafede yol alıyor hiçbir kasma ve sapma olmuyor.kolay gelsin
 
ben buna benzer iki degisik vinc montaj etim.
1. 180 tonluk vinc kanca traves tipi kanca travesi uzunlugu 4 metre. tek elektrik motoru tek rediktor ve tek tambur tambura tek sira sarilacak sekilde tambur ortadan iki bolume ayrilmis sag tarafa kancanin sag tafina inen halat donanimi bagli tamburun sol tarafina kancanin sol tarafina inen halat donanimi bagli bu sekilde idi.
2. 20 tonluk treves kanca kanca boyu 190.cm kancanin uc kisimlarinda makaralar montaj edilmis. kanca halatinin bir ucu ayni ozelikte elektrin motoru rediktor ve tambura bagli kanca halatinin bir ucu tambura cok sira sariliyor. ikinci tamburda kanca donanimindan gelen halatin ikinci ucu baglaniyor halatin ortasi kanca travesinde ortada kaliyor motor devirlerinden dogan fark i kanca uzerinde dengeliyor kanca trevesi devamli terazide kaliyor fakat kanca tamburlarindaki halat sarimini sik sik kontrol yapmak gerekiyor bir tambura fazla sarim olmusa o tamburun frenini acip fazla halati bo;atmak gerekiyor. umarim isine yarar.
surucu icinse benim gorusum iki motoru tek surucu ile calistirirsan yukte dengeli calisir ama bosta kayiplardan dolayi denge bozulur.
 
şimdi sistem buna benzer, sonuçta mekanik sistem belli değişikli yapamıyoruz.. ancak motor milleri birbirine bağlı ... bu durumda tek sürücü ile sürmeyi sorguluyorum ! aslında bikaç yere sorduğumda tek sürücü motor milleri bağlı ve tek sürücü ile sürülüyorsa motorlardan biri diğerine göre fazla(diğer motorun yüklenmesi gereken bir miktar daha yük) yük çekebilir dediler.. bu durumda ne gibi bir yüklenme farkı olur ? sonuçta miller birbirine bağlı ve kanca olarakta eş olarak traversi kaldırıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,439
Mesajlar
917,642
Kullanıcılar
450,366
Son üye
kerim13

Yeni konular

Geri
Üst