milimetrik ayar için kaldıraç

zodehala

Üye
Katılım
17 Eyl 2007
Mesajlar
163
Puanları
1
Yaş
39
bazı işlerimizde ağır malzemeyi 3-4 mt kaldırıp açı ve yükseklik ayar yapmamız gerekiyo (mesela 6 mt lik 40 x 100 demir profil) bu büyüklükteki malzemeyi o yüksekte tutarken milimetrik ayar yapmak zor oluyor. bunun için herhangi bi aalet var mıdır. aradığım şeye en yakın inşaatta kalıp yaparken demir direkler var (teleskobik direk) yükseklik ayarı çok güzel veriliyo ama bu biraz kaba kaçıyo() bizimm işlere bu işi için yapılmış başka bi alet edevat var mıdır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Selamun Aleyküm
Sayın Zodehala nasıl bir iş için düşündüğünüzü, kaldırmayı nasıl yaptığınızı, bahsettiğiniz profili vinç gibi hidrolik vb mi yoksa bahsettiğiniz teleskobik direkler gibi kalıp sabitleme vb için mi kullanmak istediğinizi yazmanızı tavsiye ederim. Birçok uzman arkadaşımızın takibini ve fikir vermesini kolaylaştırmış olursunuz.

Hidrolik araç krikoları kaba olmadan direk işinizi görebilir teleskobik direk vb için. Bu krikolar artık ucuz da bulunabiliyor olsa gerek, bunu direğin ucuna veya tabanına sabitlerseniz kullanabilirsiniz. Eski vidalı krikolar da kullanılabilir. Ve de doğrusal bir dişliyi direk boyunca yerleştirirseniz bu dişliyi(sonruz dişli vidası vb) sürerek de çalıştırabilirsiniz. Kaba olmasını sıkıştırma anının zorluğu için ifade ediyorsanız kaba diye bahsettiğiniz sistemleri bunlarla kombine de edebilirsiniz.
Bu arada içini söküp incelememiştim ama Tofaş krikolarının eskilerinde(veya halen de aynıdır) sabit bir kolun dönmesiyle doğrusal hareket eden, vidalı makaslı olanları gibi olmayan, hidrolik de olmayan bir düzenleme vardır. İnceleyebilirsiniz.



Başarılar dileriz.
 
mesela 4-3mt yükseğe 80-100kq lık demir bir profili 4 yönlü terazi olcak şekilde kaynak atıcam. ama bu ğırlıktaki bi demir profili o kadar kaldırıpta teraziye getirene kadar tutmak zahmetli ve zor oluyo bunu için
 
Sayın Zodehala bu konuda uzman arkadaşlar da inşAllah(c.c.) size yardımcı olur, ama hem mekaniği için teknik gereklilikler hem de sizin işinize uygunluğu için sizdeki fikirler gerekli.

3..4 metrelik yükselmeyi yerden yapabilmesi zaten bir kaldırma sistemini düşündürür. Siz bu profili kaldırıp da son ayarı yapmak üzere bahsettiğimiz teleskopik direk vb sistemin üzerine koymayı düşünürseniz, dediğimiz gibi son ayarı hidrolik kriko ile de, bahsettiğimiz tofaş krikosu ile vb başka birçok sistemin bu direğe akuplesi ile de yapabilirsiniz.
Sanki bir çatı işinden bahseder gibisiniz. İfadenize göre sanki kaldırıyorsunuz da o seviyede tutmak istemiyorsunuz. Bahsettiğimiz yöntem bu sorunu çözer. Bunu yanında makaslı tip yükselme sehpaları vb de çok daha uygun olabilir.
Basit olarak da bahsettiğiniz teleskobiğin tam teleskopik olanını düşünürseniz; iç içe geçen boru olarak yere yakın beirli bir seviyeden istediğiniz seviyeye yükselir ama bu da ağır bir sistem olabilir taşımak için. İç içe boru diye bahsettiğim bu sistem iç içe hidrolik (teleskopik) silindir olabilir ama ağırlığı azaltmak için düşük bir yükte ve hidrolik boru ziyadesi ince borularla yapılabilir.
Bunların yanında iç içe yükselme sistemini düşünüp bunu yükselme kısmına doğrusal boydan boya dişli ve dönerek bu doğrusal dişliyi çeviren pinyon dişli ile kullanabilirsiniz.(rock and pinion mechanism). Ancak geri inmemesi için bunun ratchet li (sadece tek tarfa döner sistem) veya frenli(sıkıştırmalı vb) olması gerekebilir. Bununla ince ayar veya bununla kaba sonra hidrolik kriko ile ince ayar olarak verdiğiniz sistem oluşturabilir, hidroliği kullanmak istemezseniz de tofaş krikosu ile kullanabilirsiniz.
Tabi bu profili tutmak yerine önceden beton kısım varsa vida sıkıp oraya asabilirsiniz de..
Başarılar dileriz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst