Miele süpürge makinesi çalıştırma

adem7958

Üye
Arkadaşlar evdeki süpürge bozuldu kartı yanmış ve kartın yeniside çok pahalı olduğu için makineyi tek devirde kartsız olarak çalıştırmak istiyorum ancak yapamadım yardımcı olur musunuz

Kartı iptal edip direk 220 verebilirmiyiiz
Kondastör bağlamadan çalışırmı

Elektrikçi değilseniz bu tür tehlikeli işlerle uğraşmayın . Kartın orijinal ve aynısı olması şart ve elzem değil . İş bilir bir tamirci ya oraya muadil bir dim devresi takar ya da triyağı köprüleyip direk çalıştırabilir . Kendiniz birşey yapmayın.

güzel insan, yardımcı olmak isteriz elbet, ama siz doktora telefon açıyorsunuz, benim karnım ağrıyor diyorsunuz. kazara internete baktım miele süpürge diye. hani eskiden bir reklam vardı onyüzmilyon baloncuk yuttum diye. süpürgeyi biliyoruz, bir de miele markasını. hani bu yakışıklının bir resmi, bir de kafa kağıdı lazım değil mi? modeli filan gibi. böyle durumlarda biz doktorlar bir uzman hekime gidin deriz.

Arkadaşlar evdeki süpürge bozuldu kartı yanmış ve kartın yeniside çok pahalı olduğu için makineyi tek devirde kartsız olarak çalıştırmak istiyorum ancak yapamadım yardımcı olur musunuz

Kartı iptal edip direk 220 verebilirmiyiiz
Kondastör bağlamadan çalışırmı
resim marka model hiçbişey görmeden ne diyelim ki

220 volt ile direk sürmek doğru olmaz . o kart pals genişletip kısaltarak motor güç ayarını yapıyor. yani toplam voltaj 220 olmuyor . siz direk verirseniz muhtemelen kısa süre sonra motor yanacaktır. süpürge motorları seri motorlardır düşük voltaj da bile çalışırlar uygun voltaj da sabit olarak çalıştırabilirsiniz. yani uygun güçte bir direnç ile seri bağlı olarak motoru direk tek devirde sürebilirsiniz. yada farklı bir fikir olarak yarım dalga olarak motoru sürün diyot yardımıyla motorun verdiği güç devir işinize yarıyorsa o şekilde de işinizi yarar.

Arkadaşlar makine bu,

Motor bozuk diye yeni motor aldık ama gelen yeni motorda çalışmadığı için sorun kesin karttadır diye kartı iptal edip çalıştırmak istiyorum.

Kart üzerindeki direnç ve kapasitörde sağlam gözüküyor muhtemelen işlemciler yanmış.

Ekli dosyalar

• C3 COMPLETE (1).jpg
    C3 COMPLETE (1).jpg
    64.8 KB · Görüntüleme: 9
  • C3 COMPLETE (1).webp
    51.3 KB · Görüntüleme: 5
  • C3 COMPLETE (2).webp
    59.2 KB · Görüntüleme: 3
  • C3 COMPLETE (3).webp
    110.4 KB · Görüntüleme: 1
  • triyak.png
    triyak.png
    118.3 KB · Görüntüleme: 9
resim marka model hiçbişey görmeden ne diyelim ki
Arkadaşlar makine bu,

Motor bozuk diye yeni motor aldık ama gelen yeni motorda çalışmadığı için sorun kesin karttadır diye kartı iptal edip çalıştırmak istiyorum.

Kart üzerindeki direnç ve kapasitörde sağlam gözüküyor muhtemelen işlemciler yanmış.

Ekli dosyalar

• C3 COMPLETE (1).webp
    51.3 KB · Görüntüleme: 2
  • C3 COMPLETE (1).jpg
    C3 COMPLETE (1).jpg
    64.8 KB · Görüntüleme: 8
  • C3 COMPLETE (2).webp
    59.2 KB · Görüntüleme: 3
  • C3 COMPLETE (3).webp
    110.4 KB · Görüntüleme: 3
  • triyak.png
    triyak.png
    118.3 KB · Görüntüleme: 8
Kendi sorununu çözmeye çalışan insanlara çok saygı duyuyorum ve elimden geldiği kadar yardım ediyorum. Dışarıdan deforme olmamış ve sağlam gözüken komponentler arızalı olduğu için, size sağlam motorun yenisini aldırmış. Motoru direkt olarak çalıştırabilirsiniz; kartla sürülen tipte olduğu için önermiyorum, ısınıp yanacaktır . Kondansatör ve triyağı değiştirip kullanın. Selametle.

Edit: Kablosu sağlam mı?

Kendi sorununu çözmeye çalışan insanlara çok saygı duyuyorum ve elimden geldiği kadar yardım ediyorum. Dışarıdan deforme olmamış ve sağlam gözüken komponentler arızalı olduğu için, size sağlam motorun yenisini aldırmış. Motoru direkt olarak çalıştırabilirsiniz; kartla sürülen tipte olduğu için önermiyorum, ısınıp yanacaktır . Kondansatör ve triyağı değiştirip kullanın. Selametle.

Edit: Kablosu sağlam mı?
sağlam

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,563
Kullanıcılar
454,050
Son üye
emirgrkmozdemir

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler