Metal Halide Projektörler Hakkında

Lokasyon,bölge neresi?Geceleri ısı çok düşük ise >-25 gibi,metal gazlar ateşlenemeyebilir.Ayrıca siemens ateşleyici hiç duymadığım gibi philips ateşleyicilerde sadece yine philips marka balast ve ampullarle randıman vermektedirler.
Balastların arıza yapma olayına gelirsek,son zamanlarda maliyeti düşürerek çin malları ile rekabet içerisine giren piyasa aleminyum sargılı yada bakır fakat tel kesitinden ve turundan kırpılmış vede silisyumlu sactan değil de hurda sactan nüvelenmiş balastlarla dolmuştur.
Piyasada GUN marka yerli üretim ateşleyiciler 160-170 Volt gibi düşük voltajlarda dahi netice vermektedir.
Kolay gelsin.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bazı metal halide lambaların çalışmasında 2 uçlu ignitör kullanılıyor.bazılarında ise 3 uçlu ignitör var bunların iç yapıları farklarını biliyormusunuz.mesela ben iki uçlu ignitörün yerine bağlı olduğu uçları bir an kısa devre yaptırınca lambayı çalıştırmayı başardım.ama 3 uçlusunun tam olarak iç yapısını bilmiyorum.
 
arkadaşlar 25 m'lik pd25 lik direğe 6 tane 1000 w lık metal halide projektör siparişi verecem.bunlar simetrik ve asimetrik olarak ayrılıyormuş.acaba hangisini kullanmam lazım nedeni ile acil cevap yazarsanız çok sevinirim
 
asimetrikte ampul tam ortada değil(asimetrik) bu nedenle ışığı farklı bir açıyla yönlediriyo şöyleki direğe 90 derecelik açıyla montajladığında(bu durumda ampul yere bakıyor) direk dibinin aydınlanmadığını görürsün.40 derece cıvarı direğe tek yönlü açı yapıyo ışık. (genelde bina dış aydınlatmasında vb yerlerde kullanılıyor) simetrikte ise aynı bağlantıda direk dibi aydınlanır.yani eşit ışık dağılımı olur.bence simetrik kullan
 
benım 3 adet 1000 w lambalar canavar gıbı yanıyor tesekurler yardımlarınız ıcın.

Lambalarınız nasıl yandı.Voltaj düşüklüğümü varmış.Sorununuzzun cevabınıda yazarsanız foruma katkı sağlamış olursunuz.İyi çalışmalar.:confused:

Arkadaşlar bizim sistemde de armatürdeki İgnitör patladı ve ben ignitörü aynı tip ile değiştirdim bir gece çalıştıktan sonra tekrar patladı.İgnitörü ikinci değiştirişimde balastı da değiştirmiştim her ihtimale karşı....Neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Voltaj düşük ise ve uygun bir kondansatör ile kompanze edilmemiş ise (ki genellikle maliyeti yükselttiği için kondansatör konmaz),normalde 220 V 'da 6 Amper akım çekeceği hesaplanır ancak Voltaj 200 lere düşünce bu 8 Ampere çıkabilir bu da balastın emayesini bozar.Bu tür ampuller termal korumalıdır,ısı yükselince ampul devreden çıkar ancak ateşleyici ampulün yanmadığını görerek sürekli ateşlemeye çalışır ve kendini tahrip eder.Ateşleyici ampulü yada balastı bozma imkanına sahip değildir.
 
ignetör hakkında bilgi veren arkadaşlara teşekkürler
 
Metal halide bağlantı şemsı bilen var mı varsa bir çizim yollayabilir mi?
 
Metal halide bağlantı şemsı bilen var mı varsa bir çizim yollayabilir mi?

upload-106-248-69080035.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,232
Mesajlar
916,007
Kullanıcılar
450,030
Son üye
Halilcesmeci

Yeni konular

Geri
Üst