Merkezi Ezan Dtmf

Katılım
24 Ağu 2010
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
36
Selamün Aleyküm arkadaşlar.

Mahallemizin camisinde merkezi ezan sistemi var ancak sesi çok bozuk çıkıyor. Cihazı aldığımız yere sorduk "Sizin yayını aldığınız yer çok uzak size bu cihazı kurduğumuz zaman yakınınızda sinyal alabileceğiniz bir yer yoktu şimdi daha yakınızdaki bir ilçede var oradan sinyal almalısınız" dedi Nasıl diye sorunca kısaca 100tl verin biz yaparız gibisinden bir cevap aldık. Ben biraz araştırdım cihazdaki PIC yi yakındaki ilçenin dtmf kodunu yazdığı bir PIC ile değiştirecekmiş. Bizim cihazda 16f serisinden bir PIC var sanırım 16f628A. Bende bunu kendim yapmak istiyorum ancak çok bilgim yok. Bana bu konuda yardımcı olabilecek bi arkadaş varmı acaba. Yani o ilçenin dtmf kodunu nasıl bulacağım PIC ye nasıl yazacağım. Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Aleykum Selam.. Yayın merkezlerinin dtmf kodları farklı mıymış?? Picle fazla alakalı değildir o.. Dtmf tonu standarttır büyük ihtimal.. Hoparlörü açma ve kapatma için.. Onlar pic i değil alıcının frekansını değiştireceklerdir bence.. RF alıcısında telsiz gibi bişey kullanıyorlarsa kanal seçimi yapacaklardır.. Çünkü aynı analog ses ileten kanalda 2 verici varsa yine cızırtı olur.. Bişey değişmez dtmf tonuyla..
 
Peki başka bir camideki picyi kopyalayabilirmiyim.
 
Büyük ihtimalle kod koruma koymuşlardır, kopyalayamazsın.. Sistemin şemasını vs bilsek, sadece pic programı yeterli mi değil mi anlarız.. Dediğim gibi bi şekilde rf kanalını değiştirmesi lazım.. Aksi halde sesler birbirine gireceğinden hiçbişey anlaşılmaz.. Bu rf kanalı seçiminin de picle mi yapıyorlar ya da manuel mi yapıyorlar bilmiyoruz..
 
Devrenin resmini çekip buraya koysam yardımcı olur mu
 
Çat pat elektronikten anlarsan, rf alıcısının nereye bağlı olduğuna bak.. Eğer pic e bağlantısı varsa o zaman pic yazılımı gerekir.. Yok eğer direk bir bağlantısı yoksa, rf frekansını değiştirebileceğiniz bir yer olmalı.. Ona bakın.. Ama frekansı değiştirebilseniz bile doğru frekansı nasıl tutturacaksınız, o da ayrı bir dert.. Eğer dijital olarak kanal seçimi varsa, 1 nolu 2 nolu vs.. Vericinin kanalını bilip ona göre değişiklik yapmanız yeterli.. Ama analog olarak ayarlı kondansatörle vs ayarlanıyorsa o zaman işler biraz karışıyor..
 
ben merkezi ezan işi yapan hatta bir çok farklı ilde bu sistemi kurmuş biri olarak .. derim ki
1- dtmf il den ile farklı olabilir ..
2-sesin bozuk olması yayından olabilir antenden olabilir.
3- bir sürü ayarı var ve yapılması gereken.. anten çok öenmli
4- cihazı aldığınız yere kurulum yaptırın
5-anladığımkadarı ile en sdtmf kartlarını değiştirip farklı yakın bi yerden ezan almanızı söylemişler
6-akıllı dtmf kartları var 25 tl
 
dtmf kodları her vericide farklı olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst