Mekatronik mi? Endüstriyel kontrol mü?

Mekatroniks sadece mekanik sistemlerin kontrolu ile ilgilenir.

Endustriyel kontrol ise her seyin kontrolu ile ilgilenir. Dolayisi ile mekatronik endustriyel kontrolun alt dalidir.

Endustriyel kotrolda ornegin kimyasal bir prosesin kontrolu ile de, bir isiticinin kontrolu ile de bir motorun pozisyonu ile de ilgilenilir.
 
meslek seçimlerinde beceri ilgi alanı ve piyasa durumu önemlidir. Mekaniğe ilgin becerin varsa mekareonik genel beceri yani ne iş olsa yaparım dersen endüstriyel kontrol.
 
Ben teknik lise endüstriyel kontrol okuyorum. Dijital elektronik, Analog Elektronik, Pnömatik, Hidrolik, Elektrik motorları, PLC gibi derslerimiz var. Bence endüstriyel kontrol okuyan günümüzde daha şanslı. Çünkü her fabrikada aşırı derecede gelişmiş otomasyon yok. Bundan 20-30 yıl sonra end kontrol biraz daha geri planda kalabilir ama şu adna gayet iyi bir bölüm.
 
Ben çift ana dallı mesleklere hastayım örneğin mekatronik, elektrik-elektronik gibi... Nedenmi hedefi belli olmayan meslekler ben her daldan çalarım edasında ama mezun olunca hepsinden azıcık aldığınız neticede elde avuçta birşey kalmayan bilgilerle mezun olmuş insanlar topluluğu olarak görüyorum. Avrupa ve gelişmiş ülkelerde de bu mesleklere yaklaşım aynıdır bu nedenle bir uzmanlık dalına yoğunlaşma,tek hedefe ulaşma amaçlanarak bölümler belirlenir. Netice olarak çift yada çok anadallı mesleklerde anadallara olan hakimiyet tek anadal olan mesleklerdeki gibi olmayacağı aşikardır Tek farı iyi yanıp diğer farı yanmayan yada çok az yanan arabayla yola çıkmak yerine sağlam bir tek farı olan süper lux motorla yola çıkmak her zaman daha iyi bir seçim olacaktır. Ben herşeye hakim olacağım hedefiyle yola çıkan herzaman avucunu yalayarak döner.
 
ben endüstriyel kontrol 11.sınıfım. plc bizde de 9 saat mekatronikde de 9 saat. bizde proteus onlarda solid var. onlar 12. sınıfta cnc de görüyor, biz de yok. biz şuan visual basic de görüyoruz. ayrıca bizde temel bilgisayar ağları dersi de var. ama onlarda mekanik var torna, bizde yok. şunu söyleyebilirim ki mekatronik de daha kolay sınıf geçersin. örneğin bizim sınıfta visual basic'i anlayabilen 2-3 kişi falan var. mekatronik de hidrolik de görüyorsunuz. ayrıca hangi meslek lisesi merak ettim? bence mekanik e git. eğer eğe yapmak seni sıkmıyorsa.
 
bende meslek lisesinde otomasyon okuyorum anadolu teknık bolumunde kontrolmü yoksa mekatronikmi yakında seçme zamanımız gelcek bilgisayara ilgim çok fazla ama mekatronik daha iyi diyorlar kafam çok karışık ama programlamaya ilgim var yardımıcı olurmusunuz
 
Kalifiye olarak Mesleğini sürdürmek istiyorsan Mekatronik, Sadece Otomasyon dalı ve kontrol ile ilgilenmek istiyorsan Endüstriyel kontrol. bence sen ilk önce mesleki yeterlilik testi yaptır okulda veya internette bul. o test sana daha düzgün bir yön çizebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst