Mekatronik mi Elektrik mi?

Dostum sana şunu söyleyim sektör o kadar genişledi ki bi insanın hem mekanik hemde elektrik elektronik bilmesi artık çok zor sana tavsiyem birini çok iyi öğren diğerinde de çalışmalarla kendini geliştir Yoksa okulda bana her ikisini de öğretecekler diye beklersen hayal kırıklığına uğrarsın Sen elektrik lise okumuşsun makine oku elektrikte de kendini geliştir imkanın varsa
 
Tekrar okula geri dön sağlıkla ilgili bişey okumaya çalış, mekatronikte olsa elektrikte olsa, teknisyensen 3 kuruşa ömür boyu çalışırsın.
 
mekatronik müh. olarak söylüyorum, eğer ben hakkını vererek okurum, okuduğumu da anlayıp uygulayabilirim diyorsan mekatronik. yoksa elimde bir diploma olsun diyorsan da elektrik oku alanı daha geniş fakat mezun olan kişi de çok daha fazla haliyle.
 
elektrik tabiki iki isimli bölümlerden kaçın
 
bence elektrik oku çünkü bende tercih döneminde mekatronik okumayı düşünüyordum hocalarım türkiye o seviyede ülke degil dediler bende vaz geçtim. sana tavsiyem elektrik oku hem kpss daha düşük puan ile alıyor
 
Eğer devlet de çalışacaksan elektrik okumalısın mekatroniğin kodu bile var mı tam olarak bilmiyorum.Ancak yurtdışı düşüncen varsa da mekatroniği öneririm ama şunu da unutma buradki mekatronik eğtimiyle yurtdışındaki mekatronik işlerini acaba yapabilirmisin?:confused:
 
Mekatronik mühendisleri memurlar nette konu açmışlar bize kadro niye yok diye :)) Bayılıyorum bu tiplere ya hakketten :)

Onlarda özelde çalışır canım zaten özelde mekatronikçi olsa da alsam diyor bence bu bölümün açılması bile yanlış zaten doğru birşey olsa büyük üniversiteler bu bölümü açardı(bkz:Odtü,Hacettepe...)
 
elektrikçi olarak her yerde iş bulunuyor ama mekatronik ne kadar güzel bölüm ama her yerde iş bulunmaz . Teşekkür ederim bilgilerinz için. Yani ustam derdi ki'' Sen eşek olmayı kabul edersen semer vuran çok olur''. özel sektörde ikisi de aynı ..
 
ben eem okuyorum plc ve otomasyonu hayal etmek derken ne demek istedin acaba anlamadım,bilgilenmek için söylüyorum konu hakkında hiç bişey bilmiyo diyebilirim.
 
Mekatronikçi olabilmek için ya temelinde elektrikçi yada mekanikçi olup diğer konudada bilgin olması gerekiyor.Bu 2 kavram piyasada okada içi içe girmiş ki şirketler 1 eleman alıp tüm işi yaptırma peşinde.O yüzden bir konuda uzman diğer konudada bilgin olmanda fayda var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,018
Kullanıcılar
450,227
Son üye
kullanıcı2343

Yeni konular

Geri
Üst