Mayın Dedektörleri..

YSMT

Üye
Katılım
11 Tem 2008
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,
özel bir elektronik firmasında çalışıyorum ve şirketin ürün portföyünde önemli yeri mayın dedektörleri tutuyor..
mayın dedektörlerinde kullanılan tespit methodları oldukça geniş ancak benim çok fazla bilgim yok..
örneğin bildiğim kadarıyla şuan dünyada kullanılan yöntemler bunlar;

*Magnetometer
*Electromagnetic Induction (EM)
*Ground Penetrating Radar (GPR)
*Infrared Detection Technologies

Ancak detaylı bilgi edinemedim sürekli birşeyler okuyorum bunların hakkında ancak detayına inen bilgileri okuduğumda da bilmediğim terimler arasında kayboluyorum bana bu methodların presiplerini, avantajları ve dezavantajlarını, kullanılma alanlarını bilen bir arkadaş varsa anlatsın..
 
Sn. YMST,

Öncelikle çabalarınız için sizi takdir ediyor, devamını diliyorum. Nedeni ise Elektromanyetik konusundan genelde kaçınılmasıdır. Benim de çok fazla bilgim olmamakla birlikte, kendimi sizin yerinize koyup yapacak olduğum şeyleri izninizle anlatayım.

Eğer ben böyle bir konuyu araştıracak olsaydım, Radar'lardan dolayısı ile sensörlerden başlardım. Bunun yanında Elektromanyetik Teori leri de unutmamak lazım. Bildiğiniz üzere Radar veya Mayın Detektör lerinin çalışma prensibi, bir EM dalga gönderip onun yansımasının gelip gelmemesi eğer geliyorsa ne kadar sürede geldiğini hesaplama üzerinedir.

Bunlar çok teoriğe kaçıyor diyebilirsiniz ama bence önce temele inilmelidir.

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
bu işte önde gelen markalardan birisini biliyorum Vallon marka Alman malı
 
uln2003mfk arkadaşım evet vallon dedektörlerini biliyorum sitesindende baktım ancak teori bilgim zayıf bunun için döküman gerekiyor bana...
 
Ysmt arkadaşım biraz araştırdım nette ama hiç bir bilğiye ulaşamadım.Ama bildiğim kadarını söliyim size.
Metali ilk algılayan kısım dedektörde olan bobindir (L) alıcı kısımıdır.Ve bir osilatör katı vardır.Oluşturulan bu osilatör sinyali bobine sabit bir şekilde uyğulanır.Dedektör metale yaklaştığında metalin yaydığı bir manyetik alan veya bir enerji (ne olduğunu tam bilmiyorum bilen arkadaşlar var ise bizi bilğilendirsin)dedektör bobinindeki osilatör frekansını bozarak bu osilatör bozukluğunu alğılayan karşılaştırıcı kata gönderir ve osilatör frekansının bozulma değeri kadar karşılaştırıcı katlar bir değişken voltaj oluşturur bu voltaj ilede buzzer veya ışıklı görterğeler kontrol edilir.Bildiğim kadarıyla basitce bu şekillde hatam olabilir bilen arkadaşlar hatam var ise düzeltebilir..
 
Çok teşekkür ederim.. ana hatlarıyla açıklamış olman bile çok güzel ve yararlı oldu benim için.. tabi daha detaylı bilgiyide alabilirsem, bu konuda bilgiye sahip olan arkadaşlardan çok memnun olurum..

Ama çok teşekkür ederim..
 
önemli değil ben teşekkür ederim ama detaylı bir araştırma yapıp bende öğrenecegim bu konuyu sizlerlede paylaşırım
 
Çok teşekkür ederim gerçekten çok faydalı olacaktır benim ve buradaki herkes için..
 
Evde herkesin yapabileceği basit ve ucuza malolan metal dedektörü, baskı devreye bile gerek bırakmıyor. kısa mesafeden ev, park, bahçe veya kumsal benzeri yerlerde küçük araştırmalar yapıp kayıp metal parçaları bulabilirsiniz. devrede metal ayrımı olmasa da çıkan sese bakarak bunu zamanla kendiniz yapabileceksiniz

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,136
Kullanıcılar
450,051
Son üye
Rezly

Yeni konular

Geri
Üst