matlab

noiserr

Üye
Katılım
7 Eyl 2012
Mesajlar
25
Puanları
1
matlab da bir görüntünün boy kıyaslaması nasıl yapılır mesela görüntüde iki tane kalem var biri küçük biri büyük nasıl ayırt edebiliriz. boylarını nasıl ölçeriz??
 
Sn. noiser,

File Exchange - MATLAB Central adresinde görüntü işlemeyle ilgili MATLAB uygulamalarını bulabilmeniz mümkündür.

Ayrıca "Image comparison MATLAB" diye google'da aradığınızda ilk çıkan sayfa işinize yarayabilir.

Compare differences between images - MATLAB imshowpair


teşekkür ederim, bu sayfaları da araştırdım fakat bulamadım, yani matris kaşılaştırma yada resmin genel olarak boyutunu karşılaştırma var fakat iki nesnenin karşılaştırılması yok
 
RGB kodları üzerinden gidebilirsiniz belki, denediniz ya da araştırdınız mı?
 
yapacağım projenin bi kısmı bu yani öncesinde resmin siyah beyaz halini analiz edip bu aşamaya geliyorum, o yüzden rgb yardımcı olamaz, peki şöyle sorsam, örneğin resimde bir kalem var ve ben bunun boyunu öğrenmek istiyorum nasıl yapabilirim
 
Etrafında referans olarak alabileceğiniz birşey yoksa bence pek mümkün olmaz. Ancak aynı kare içerisinde boyutundan emin olduğunuz birşey varsa bence onunla kıyaslayarak yani pixel adedinden boyutunu çıkarabilirsiniz.
 
tamam, peki pixel adedini nasıl bulabilirim
 
Sn. noiserr,

MATLAB'de ya da herhangi bir dilde kod yazmanın en temeli algoritma ve sözde koddur (Pseudocode). Önce ihtiyaçlarınızı belirleyin. Sonra yöntemleri belirlemeye çalışın. Daha sonra kod kısmına geçersiniz. Birçok programlama aracıyla artık neredeyse aklınıza gelebilecek her şeyi yapabilirsiniz. Ben uzun yıllar MATLAB'de kod geliştirdim. Kendi içerisindeki toolkit'lerde yer alan hazır fonksiyonlar çok kapsamlıdır. Ben daha önce bahsettiğiniz gibi bir uygulama yapmadım ama eminim vardır dedim ve varmış.

Getting Information about Image Pixel Values and Image Statistics - MATLAB & Simulink

Demek istediğim her şeyde olduğu gibi önceli temeli yani yapmak istediklerinizi belirleyin. Sonra kod kısmı üzerinden beraber gideriz. Yoksa bu yazışmalarımız daha çok sürer, bu sizin için ayrıca zaman kaybı da demektir.

İyi çalışmalar,
 
öncelikle teşekkür ederim, yapmak istediğim şey tam olarak şu, boyutları farklı olan iki kalemin görüntüsünü alcam, örneğin ilkini aldığımızı düşünelim, bunun boyunu 3... olarak bulduk, ikincisinin boyunu 1... olarak bulduk, programda alınan nesnenin boyu 2 den büyükse büyük kalem, 2den küçükse küçük kalem tespiti yapcam. ve bunu hangi yöntemlerle yapabilirim bilmiyorum.pixel sayısıyla bulabilirsiniz deyince bende resmi siyah beyaz hale getirip beyaz pixel sayılarını karşılaştırmayı düşündüm, bu yüzden böyle bir soru sordum
 
Gayet makul bir çözüm düşünmüşsünüz. Bir de şunu araştırır mısınız? "Image Recognition in MATLAB"

4-5 sene önce bir ön çalışmam olmuştu. Daha önce forumda bir üyemize daha önermiştim. "Scale Invariant Feature Transform" diye arattığınızda kıyaslama algoritmalarının en popülerlerinden biri olduğunu görürsünüz, en azından benim baktığım zamanlar öyleydi.

Aciliyeti olmayan bir iş ise 2-3 hafta sonra ayrıntılı çalışma fırsatımız olabilir ama dediğim siz o aramadan yola çıkarak sıkılmadan kaynakları mutlaka okuyun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Geri
Üst