Masa lambasından çıkan akü

Kurşun tehlikeli bir metal. Ciddi zehirlenmelere neden olur geri dönüşü zordur. Saglik önemli.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Etinden sütünden yağından istifade edin, dişleyin sıkıştırın ... Türk milleti olmak böyledir. Yok dersin hiç mi yok diye soruyla döner o_O:D.
ilk postta sorduğu soruların tamamı internette var. ama genç arkadaş hz google amca inanmayıp bizlere sormuş, veee bildiğiniz üzere sitemizde ordinaryus prefosör sihirbaz elektronikçilerimiz verdiği sihirli tariflerle her türlü ölmüş akü diriltilir.
hadi birinci ve üçüncü soru neyse de dördüncünün cevabını ben hiç bilmiyorum. ama ikinci soru beni çook düşündürdü. bu ikinci soruya bir deneyle yapmasını tavsiye ederek tavsiyede bulunmak isterim.
şimdi malzemeler bir adet 1,5 volt sıradan bir pil (keyfe keder 18650 de olabilir daha hızlı sonuç alınır) sigara paketlerinin içindeki alüminyum kağıttan bir cm lik bir şerit lazım. dikkat ediyoruz kağıdımızın boyu pilin artı ve eksi kutuplarına değecek uzunlukta olmalı. sonra kağıdımızı tam ortasından iki veya üç tur çok sıkı olmamak kaydıyla çeviriyoruz. yani kağıdımız bir papyon taklidi yapacak. veee pilimizin artı ve eksi uçlarına iletken olan alüminyum taraflarını değdirip bekliyoruz. (bu arada iki parmağımızın arasında durmasının bir sakıncası yok) ve sonucu burada bekliyor olacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst