Malzeme Yardım Talebi

Katılım
5 Eyl 2007
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
39
iyi çalışmalar arkadaşlar, okulumuza yeni yardımlarla s7-1200 plc laboratuarı kurduk, bunlara en azından birer tane servo,step motor ve sürücülerinide eklemek istiyorum, bu konuda malzeme yardımı yapabilecek olan arkadaşlar benimle irtibata geçerse sevinirim. Yetiştirdiğimiz öğrenciler ne yazık ki endüstiriyel Bakım-onarım dalında olmalarına rağmen servo motor görmeden mezun oluyorlar, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

üstteki linktede okulumuzda yaptığımız pnömatik deney setimiz bulunmaktadır, Bu masadan bir tane daha yapıyoruz. Elinizde kullanmadığınız çift ve tek etkili silindir, değişik tipte sensörler , çift bobinli 5/2, Tek bobinli 5/2 valf gibi elemanlar varsa bunlarıda okulumuzda değerlendirebiliriz.
 
Buna milli eğitim bir çözüm bulmalı. Kendimden örnek veriyorum. E.M.L 1995 mezunuyum. Koskoca 3 yıl. Atölyede yer süpürmeyi. Fluoresan lamba bağlamayı. 3-4 katlı apartman zil tesisatı bir statora elle sararak çalışıp çalışmadığı belli olmayan sadece görüntüsüne not verilen bir okul eğitimi aldım. Ve inanın mezun olduktan sonra aile baskısı olmasaydı bu işi yapmak aklımın ucundan geçmiyordu. Eminim atölyede yaptığımız çalışmalar. Mesela sardığımız statora kafes ve rotor takarak deneseydik. Çalışmıyorsa çalışana kadar sarma denemesine devam etseydik. Ülke olarak çok daha ileride olurduk. Laboratuvar ortamı yaratmak zorundayız. Yoksa gençlerde merak uyandıramayız. Hep niteliksiz meraksız gençler yetişiyor. Tam bir kanayan yara.... :(
 
Kesinlikle sana katılıyorum, bu aslında milli eğitimin düşünmesi gereken bir konu ama ne yazık ki öyle olmadığı için bizde elimizden geldiğince öğrencilerimizi daha donanımlı bir şekilde yetiştirmeye gayret etmek zorundayız. belki bir gün sadece derse girip anlatacağım konuyu hazırlanmam yeterli olacaktır :D
 
iletişim bilgileriniz veriseniz neler yapabileceğimize bir bakalım. Söz vermiyim fakat elimde işinize yarayabilecek birşeyler var sanırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,381
Mesajlar
917,140
Kullanıcılar
450,262
Son üye
EminFurkan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst