Makinenin Su Alması İçin

Uzun vadeli kalıcı çözüm;
graphic.gif


Bilgi: Sistem Pompa
 
Slm sn ustalar, ben yeni üyeyim, Eskde ikamet ediyorum, suyumuz oldukça kireçli, calgona para vermekten bıktım, diyorumki makinenin üst tarafa duvara bir bidon yerleştirip, makine hortumunu ona bağlasam onuda pınar suyu ile doldursam makine su alırmı, yani su alması için bellibir su basıncına gerek varmı, bu sayede hem kalgon ve hemde yumuşatıcı ya para vermemiş olurum.
Teşekkürler.

arkadaşlar benim yayladaki evde su deposu çamaşır makinasından en fazla 3 metre yüksekte.su kendi akışı ile suyu alıp yıkama yapıyor.hidrofor var ama onu sadece banyodaki termosifonu kullanacağım zaman çalıştırıyorum yada yukarıdaki 500 kg depo yu doldurmak için kullanıyorum.diğer zamanlar kendi akışı ile çamaşır yıkanır.öyle 7 8 metre yukarıda olması gerekmez.sadece süre biraz uzar.
 
Aslında olay şu; makineyi bağlayacağınız musluktan dakikada 8lt su akıyor, mu akmıyor mu? Akıyorsa tamamdır.
 
Basınç için suyun miktarı önemli değil. 10 litre de olsa 1 ton da olsa fark etmez. 10metre yükseğe koyarsanız 1 bar yapar. Deterjanı tazyikli suyla alması dışında problem çıkmaması lazım , 3-4 metre yükseklik dolması için yeterli.
 
yumuşatıcı gözüne çarpışma yöntemi ile su alıyorsa yumuşatıcı alımında sıkıntı çıkabilir. ürünün marka ve modeline göre değişir
 
benim de çamaşır makinesi ile başım dertte.ariston ab846 tx su alıyor boşaltıyorda normal yıkama esnasında fakat program sonunda yani yıkama sonunda su boşaltma yapmıyor acaba arıza ne olabilir tahliye motorunu söktüm temizxledim bütün hortumları da elden geçirdim ancak yapamadım sorun nedir acaba ?
 
su boşaltma anında pompanın çalışıp çalışmadığından emin olun. çalışıyor boşaltamıyor ise hortumlarda yabancı madde olabilir. hortumlar ve filtre temiz ise pompayı değiştirin zaten ucuz malzme
 
kireçleri önlemek değildi biraz azaltmak için sirke kullanın
 
Tüm cvplar için tekra teşekkürler.

Şimdilerde makinem yeni bir huy edindi, çamaşırı yıkıyor sıkıyor, ama sulu bırakıyor ayrıca azda köpüklü, sonra ertesi gün aynı çamaşırı durulama programına getirince normal sıkıp boşaltıp işini bitiriyor. sonraki seans yine normal yıkıyor problem olmuyor, acaba ara ara hortuma bişeylermi gelip tıkanıyor.

Birde kazanın dışından yıkarken ve sıkarken sürekli bişey sürtüyor sesi geliyor, acaba neresinde ne var sizce. Kazanı çıkarabilirmiyim diye baktım ama pek olası görünmedi :)
 
Kazan ile tambur arasına yabancı bir madde sıkışmış olabilir. Makinenizin rezistansını sökerek aradaki boşlukta yabancı bir madde olup olmadığını kontrol edin.

Muhtemelen bu yabancı maddeden dolayı makine suyunu sağlıklı boşaltamıyor. Su boşaltamayınca iyi sıkıp durulayamıyordur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst