Makine ve panoların termal kamera ile incelenmesi

Katılım
7 Nis 2017
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
31
Herkese merhabalar. Bazı fabrika ve işletmelerde termal kamera ile tüm pano ve makine panolarını kontrol ediyoruz. Sorum şu olacak. İncelerken kaç dereceden sonrası dikkate alınmalıdır? Aşırı ısınan parçaya nasıl müdahale edilmelidir?

Şalt malzemeler için max sıcaklık 70 derece diye öğrenmiştim doğru mudur? Ben bakarken 50 dereceyi sınır kabul edip bakmıştım ama bazı kontaktör ve termikler 50 derecenin üzerine çıkabiliyor. Ne yapmalıyım sizce?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sıcaklık bilgisi biraz göreceli olur çünkü ortam sıcaklığı çok etkili, panel soğutmalı olması, sadece fanlı olması veya hiç bir havalandırmanın olmaması bunlar hepsi etken.

-3 fazlı kablo bağlantı terminalini düşünürsek 3 terminalde 70°C görüyorsan sıcaklığı düşürmek için ya panel havalandırması daha etkili olmasını sağlamalısın yada kablo kesidini yükseltmelisin.

-tekrar 3 fazlı başlantı terminalini düşünürsek 3 terminalin 2 si 70°C 1 i 90°C ise ya bağlantı gevşektir yada yük dengesizdir.

Burda demek istediğim sadece termal kamera ile ölçüp şu dur budur diyemezsin, önemli olan analiz yapmaktır.
 
Termal Kamera İle Pano ve Elektrik Tesisatı Kontrollerinde şalt malzeme veya kablolar için fabrika standartlarını baz almanızı öneririm genelde tüm üreticilerin belirlemiş olduğu sıcaklıklar aynı ürün için birbirine paraleldir. Burada ısınma dan ziyada bir şalteri termal kamera ile incelediğinizde örneğin fazın biri diğerlerine nazaran çok fazla ısınmıştır. Bu sorun teşkil edebilir bu şekilde değerlendirin birde bu da önemlidir. 3 fazın birden aşırı yüklenmesi durumu da atlanmamalıdır. Ama genelde gevsek bağlantılar sebebiyle termal kamera da arızalı noktalar kendini belli etmektedir.

https://aksutep.com/termal-kamera-ile-elektrik-tesisat-kontrolu/
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,892
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst